Ziener BIKE Festival Garda Trentino 2017

Ziener BIKE Festival Garda Trentino 2017
24.04.2017 AVTOR: Anderluh Natalija
Festival, ki tradicionalno odpira novo sezono gorskega kolesarstva v Evropi

Nič novega, bi lahko rekli. Uvod v novo kolesarsko sezono se začenja ta konec tedna na severni obali Gardskega jezera v Italiji. Od 28. aprila do 1. maja bodo gorski kolesarji in vsi športni navdušenci preplavili mestece Riva del Garda ter s tem že štiriindvajseto leto zapored postali del enega največjih športnih festivalov na svetu.

Več kot 150 razstavljalcev športne opreme, 300 različnih športnih znamk, testiranje novih modelov koles, predstavitev zadnjih novosti in še in še.

Poleg tega festival ponuja tudi nekaj prvovrstnih športnih prireditev. Na prvem mestu je zagotovo sobotni Rocky Mountain BIKE maraton, ki vsako leto na svoj start privabi okoli 2500 kolesarjev iz več kot 30 držav. Glede na velikost izziva so na voljo 4 različne trase. Ronda Facile (28.63 km, 702 vm) in Ronda Piccola (44.24 km, 1523 vm) sta na videz enostavni, Ronda Grande (73.94 km, 2831 m) in še posebej Ronda Extrema (90.43 km, 3838 m) pa postaneta trd oreh za prav vsakega posameznika, ki se spusti v boj z uro na teh dveh trasah.

Ne pozabijo niti na enduro navdušence – SCOTT North Lake Enduro ponuja nove izzive za tiste bolj spustaško naravnane, najmlajši pa se lahko udeležijo SCOTT Junior Trophy tekmovanja.

Del festivala je tudi Garda Trentino Pump Battle v samem središču centra Rive, vedno bolj v ospredje stopa Bosch Emtb Challenge, kjer lahko že iz imena samega preberemo, da so e- kolesa iz leta v leto vedno večji del gorskega kolesarstva, seveda znotraj vseh znanih pravil.

Šov trial mojstra Toma Oehlersa, pa žurka Open Night v soboto zvečer za smetano na torti poleg vseh ostalih zabav in predstav zagotavljata, da kolesarji in njihove družine v Rivi del Gardi ne ostanejo ravnodušni.

In ne glede na vremensko napoved v tem delu Evrope... vreme na samem severu Gardskega jezera vedno je!

Takole je bilo lani:

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ