Ziener BIKE Festival Garda Trentino powered by FSA 2017 spet ni razočaral

Ziener BIKE Festival Garda Trentino powered by FSA 2017 spet ni razočaral
03.05.2017 AVTOR: Anderluh Natalija
Rekordno število udeležencev in obiskovalcev in potrjen termin festivala za 2018

Festival gorskega kolesarstva in »outdoor « športa na splošno je doživel nov rekord. Več kot 45.000 udeležencev in obiskovalcev se je v štirih dneh naužilo vsega, kar omenjen festival ponuja.

Štiriindvajseta izvedba gardske prireditve, ki kot vsako leto napove vstop v novo kolesarsko sezono v Evropi, je zopet postregla z imenitnimi prireditvami, tekmovanju, zabavami, šovi in vedno večjim kolesarskim sejmom. 150 razstavljalcev in več kot 300 kolesarskih in drugih znamk je ponudilo vpogled, preizkušnjo in nabavo njihovih izdelkov. Predstavili so nekaj novosti in inovacij ter si zagotovo pridobili nekaj novih kolesarskih navdušencev.

Več kot 3000 tekmovalcev se je kot vsako leto dosedaj udeležilo vseh kolesarskih tekmovanj, največ seveda na Rocky Mountain BIKE maratonu, SCOTT North Lake Enduro preizkušnji, Pump Battlu, tekmovanju za najmlajše SCOTT Junior Trophy ter vedno bolj aktualni preizkušnji Bosch Ebike MTB izzivu.

»Zahvaljujoč velikemu številu obiskovalcev in tekmovalcev je festival ob Gardskem jezeru zopet slavil presežke ter dokazal, da je še vedno ena izmed največjih gorsko kolesarskih prireditev v Evropi. In festival kot tak ni pomemben samo za različne proizvajalce koles in kolesarske opreme, temveč tudi za lokalni turizem ter nadaljni razvoj gorskega kolesarstva. « je povedal Mathias Ley, organizator. Potrdil je tudi datum prihodnje izvedbe: 28. 4. – 1. 5. 2018.

Za konec pa še video, ki povzame vso štiridnevno dogajanje ob severni obali Gardskega jezera.

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ