Žiga Grošelj najboljši Slovenec v Novem mestu

Žiga Grošelj najboljši Slovenec v Novem mestu
28.08.2016 AVTOR: D. Z.
Dirko Zagreb - Novo mesto je dobil Nemec Jannik Steimle. Član Save iz Kranja Žiga Grošelj je bil tretji.

Zdaj je postala že tradicionalna. Govorimo o dirki Zagreb – Novo mesto. KK Adria Mobil je dirko organizirala že devetič. Prej se je zaključevala v Ljubljani oziroma na Sljemenu. V zadnjih letih pa se končuje na Glavnem trgu v Novem mestu.

Na startu 178 km dolge preizkušnje v Zagrebu so bili kolesarji iz 23 ekip. Na pot se jih je podalo 148. Vse od starta je bilo ogromno napadov in zato so kolesarji v prvi uri prevozili kar 50 kilometrov. Šele v Krškem je prišlo do pravega pobega. Deseterica kolesarjev je bila dobro na poti, a njihov poskus se je končal v zadnjem krogu v okolici Novega mesta.

Sledili so novi napadi in tako je pobegnilo 16 kolesarjev. V samem zaključku sta uspešen napad izvedla še Jannik Steimle in Patrick Schelling, ki sta se udarila za zmago. Po dobrih štirih urah dirkanja je zmagal Jannik Steimle. Patrick Schelling je bil drugi. Žiga Grošelj je bil najboljši Slovenec. Kolesar Save iz Kranja je zasedel tretje mesto.

Zaostal je za šest sekund. 11. je bil Izidor Penko, 15. pa Uroš Repše. Sicer pa je Steimle zmagal z rekordno povprečno hitrostjo. Ta je znašala 44,5 km/h. Nemec je šele drugi tujec v zgodovini te dirke, ki je uspel slaviti zmago. Pred njim je to leta 2013 uspelo Ricardu Zoidlu. Lani je dirko dobil Marko Kump. Prvi zmagovalec dirke pa je bil Robert Vrečer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ