Žiga Grošelj sedmi na Poljskem

Žiga Grošelj sedmi na Poljskem
07.05.2017 AVTOR: D. Z.
Žiga Grošelj je tridnevno dirko na Poljskem končal na sedmem mestu. Dirko je dobil Marek Rutkiewicz.

Govorimo o dirki druge kategorije CCC Tour Grody Piastowskie. Zadnja, tretja etapa se je končala v sprintu glavnine.

Cilj je gostilo mesto Polkowice in po 131 kilometrih dirkanja je etapo dobil Alan Banaszek. Najboljši član Adrie Mobila je bil Dušan Rajović na četrtem mestu. O skupnem vrstnem redu je odločala druga etapa na Srebrno Goro. Dolga je bila 128 kilometrov, dobil pa jo je Marek Rutkiewicz. Žiga Grošelj je za njim zaostal za 46 sekund, kar je bilo dovolj za sedmo mesto. Grošelj je bil sedmi tudi v skupnem seštevku, uspeh Adrie Mobila je z desetim mestom potrdil Radoslav Rogina.

Prva štiri mesta v skupnem seštevku so zasedli domačini. Rutkiewicz je premagal Plucinskija in Piaskowyja. “Že od začetka etape so se vrstili številni poskusi pobega, vendar je ekipa z vodilnim kolesarjem poskrbela, da ne uide večja skupina kolesarjev, da so lahko imeli dirko ves čas pod kontrolo in poskrbeli, da se etapa konča s skupinskim šprintom, " je v uradni izjavi za javnost dejal Žiga Grošelj.

"Z Radoslavom Rogino sva imela nalogo, da obdrživa moje 7. in njegovo 10. mesto v generalnem seštevku, kar nama je tudi uspelo. V zaključku pa se je cela ekipa podredila našemu sprinterju Dušanu Rajoviču, ki je zopet dosegel dobro 4. mesto in tako nam je malo zmanjkalo, da bi osvojili željene stopničke, ” je še dodal član Adrie Mobila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ