Žiga Horvat zmagovalec zadnje dirke sezone Hrvaška - Slovenija

Žiga Horvat zmagovalec zadnje dirke sezone Hrvaška - Slovenija
18.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Pogi Team

S 13. izvedbo klasike Hrvaška - Slovenija, ki se je letos začela in končala v Zagrebu, se je zaključila sezona za slovenske klube. Najboljše volje jo končujejo v Adrii Mobil, Žiga Horvat je slavil na Jarunu.

Tokratna trasa dirke, ki se je v preteklosti že končevala tako v Zagrebu kot v Ljubljani, je bila veliko bolj hrvaško obarvana. Štart in cilj sta bila v Zagrebu, vmes pa so kolesarji zavili na slovenska tla. Prvič so s člani dirkali tudi mladinci, ki so imeli svojo razvrstitev, a so se povsem dostojno kosali s starejšimi kolegi.

Dirko je zaznamoval beg desetih kolesarjev, v katerem so bili štirje predstavniki Adrie Mobil, ki je imela tako precejšnjo številčno premoč. V zadnjih 30 kilometrih je bilo kar nekaj skokov, vseeno pa je na Jarunu v Zagrebu odločal šprint šesterice, v katerem je bil najmočnejši Žiga Horvat in tako slavil prvo zmago sezone na zadnji dirki sezone.

Odločala je številčna premoč

"Ekipa je dirkala odlično. Na prvem klancu sta selekcijo naredila Gal Glivar in Kristjan Hočevar in nas je v ospredju ostalo le 10 kolesarjev, med njimi tudi David Per in jaz. Složno smo sodelovali do 30 km do cilja, nato so se začeli napadi. Z ekipo smo imeli pokrit vsak pobeg, a noben ni uspel. Na koncu je sledil sprint manjše skupine, v katerega sta me Gal Glivar in Kristjan Hočevar pripeljala v dobrem položaju. Zelo sem vesel da smo z ekipo zaključili sezono z zmago," je dogajanje na cesti opisal Žiga Horvat.

Omenimo še odličnega Natana Gregorčiča, kolesarja Pogi Teama, ki je osvojil zmago med mladinci in absolutno drugo mesto, le Horvat se je uspel prebiti pred njega. Dirka je bila zadnja v karieri za Gašperja Katrašnika, ki se od tekmovalnega kolesarstva poslavlja z 11. mestom.

Rezultati - .http://82.146.32.70/results_temp.htm

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ