Žiga Jerman 11. na dirki mlajših članov

Žiga Jerman 11. na dirki mlajših članov
10.08.2019 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije / facebook

Evropsko prvenstvo. Glavni adut slovenske reprezentance do 23 let Žiga Jerman je na cestni dirki mlajših članov zasedel 11. mesto.

Evropsko prvenstvo se bliža koncu. Danes sta bili na sporedu dve preizkušnji in v nedeljo je na sporedu samo še članska cestna dirka. Najprej so se v soboto za medalje borili mlajši člani. Tudi z močno slovensko zasedbo. Žiga Jerman je bil glavni adut, na startu pa še Tilen Finkšt, Žiga Horvat, Aljaž Jarc in Nik Čemažar. Vsi z izjemo Jermana so odstopili. Kolesar Groupame FDJ pa se je odlično boril s konkurenco in sicer ravninsko, a nadvse zahtevno progo.

Sprint je dobil Italijan Alberto Dainese, ki je po 138 kilometrih in dobrih treh urah dirkanja ugnal Niklasa Larsena in Raita Arma. Jerman je v tem sprintu zasedel 11. mesto. V boj za medalje se je podala skupina dobrih 30 kolesarjev. “Žiga Jerman je osvojil 11. mesto na cestni dirki evropskega prvenstva do 23 let. Odlično se je boril z vetrom, dežjem in konkurenco. Žal je zaradi defektov kmalu ostal brez ostalih, ki bi lahko pomagali v zaključku,” pa so zapisali na uradni Facebook strani Kolesarske zveze Slovenije.

Na sporedu je bila tudi 115 kilometrov dolga dirka za članice. Po pričakovanjih je zmagala Nizozemka. Tokrat je bila najboljša Amy Pieters, ki je dobila boj treh kolesark. Druga je bila Elena Cecchini, tretja pa Lisa Klein. Trojica je prišla na cilj 25 sekund pred glavnino, v kateri je Lorena Wiebes dobil boj za četrto mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ