Žiga Jerman in Jaka Primožič odlična v tujini

Žiga Jerman in Jaka Primožič odlična v tujini
05.05.2019 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije / Facebook

Žiga Jerman je bil včeraj peti na dirki za Pokal narodov, danes pa drugi na dirki druge kategorije. Jaka Primožič odličen na Poljskem.

Francija
Žiga Jerman je včeraj z reprezentanco do 23 let nastopil na enodnevni dirki za Pokal narodov L'Etoile d'Or. Lussac-les-Chateaux je gostil start, cilj pa je bil po 180 kilometrih v Civauxu. Dirko je dobil Aleksander Konychev, ki je nastopal za italijansko reprezentanco. Drugi je bil Nizozemec Marten Kooistra. Tretji in četrti sta bila spet Italijana: Michele Gazzoli in Alberto Dainese. Na petem mestu pa je dirko končal Žiga Jerman, ki je formo predtem stopnjeval na etapni dirki po Bretaniji. Tilen Finkšt je bil 27. Danes je Jerman s kolegi nastopil na dirki druge kategorije Entre Brenne er Montmorillonnais. Tokrat je moral premoč priznati samo Albertu Daineseju. Jerman je tako dirko končal na drugem mestu.

Poljska
Na Poljskem se je končala etapna dirka druge kategorije, namenjena mlajšim članom Carpathian Couriers Race. Na dirki je odlično nastopal tudi Jaka Primožič. Po tretjem mestu v drugi etapi se je izkazal še v zadnji peti. Tudi tokrat je na cilj prišel z vodilno skupinico vsega petih kolesarjev. Zasedel pa je tretje mesto. V skupnem seštevku je napredoval kar za 14 mest, tako da je dirko končal na visokem petem mestu. Končne zmage se je veselil Nizozemec Marijn Van den Berg.

Češka
Končala se je tudi etapna dirka Gracia-Orlova. Govorimo o ženski preizkušnji druge kategorije, na kateri so nastopale tudi članice moštva BTC City Ljubljana. Dirko je dobila izkušena Italijanka Marta Bastianelli. Najboljša kolesarka ljubljanske ekipe je bila Švedinja Hanna Nilsson, najboljša Slovenka pa Špela Kern na 28. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ