Žiga Jerman, La vie en France: Bali, World Tour in prihodnost

Žiga Jerman, La vie en France: Bali, World Tour in prihodnost
09.11.2019 AVTOR: DZ, vir: Žiga Jerman

La vie en France oziroma "Življenje v Franciji". Žiga Jerman, član kontinentalne ekipe Groupama FDJ se nam bo redno oglašal in nam razkrival življenje, ki ga živi v kolesarski deželi – Franciji.

"Za takega tipa kolesarja, kot sem, pa je veliko boljši ta način, kot pa da bi hitel."

Končno je čas za dopust, pa čeprav se mi zdi, da gre vsaka sezona hitreje mimo. In z letošnjo sem, pa tudi nisem zadovoljen. Po številkah sem bil veliko boljši, kot leto prej, a vemo, da številke niso vse. Sem pa zagotovo na pravi poti.

To dokazuje tudi letos nova priložnost, saj sem bil v drugi polovici sezone na preizkušnji pri World Tour ekipi. Nekaj dirk sem s fanti odpeljal, tako da sem dodobra lahko spoznal tudi ekipo najvišje ravni. Sicer nisem prestopil, a pri ekipi so mi dejali, da je UCI spremenil pravila.

To pomeni, da bom lahko naslednje leto za World Tour ekipo vozil že v prvem delu sezone, torej že pred 1. avgustom. Do zdaj so novinci na preizkus lahko prišli šele po 1. avgustu. Zame je to, da bom lahko vozil tudi zanje odlično. Za takega tipa kolesarja, kot sem, pa je veliko boljši ta način, kot pa da bi hitel.

"Zame je bilo veliko razočaranje, a vsi vemo, kako je s svetovnimi prvenstvi. Ena dirka, en zmagovalec. Poklopiti se ti mora veliko stvari."

Z ekipo sem zelo zadovoljen in jim zaupam, tako kot oni meni. Vem da bomo skupaj naredili vse, da bom vsako leto stopil stopničko višje. In zato že nestrpno pričakujem sezono, v kateri bom lahko pozabil tudi na zadnje svetovno prvenstvo.

Zame je bilo veliko razočaranje, a vsi vemo, kako je s svetovnimi prvenstvi. Ena dirka, en zmagovalec. Poklopiti se ti mora veliko stvari. Biti moraš zdrav, imeti moraš srečo, past ne smeš. In biti moraš ob pravem trenutku na pravem mestu.

Letos se pač ni izšlo. Škoda, ker je bila to zame ena izmed zame zadnjih priložnosti v kategoriji do 23 let, saj se zdaj obetajo zahtevnejše trase. Vseeno upam, da bom lahko v prihodnosti vse skupaj popravil na višji ravni.

Kmalu pa se bodo začele priprave na novo sezono. Le še nekaj dni bomo preživeli na Baliju. Tu si lahko odpočiješ. Spočiti glavo in telo. To je cilj. S treningi začnem 15. novembra. Sezona je sicer bila dolga, a že nestrpno pričakujem naslednjo.

"S treningi začnem 15. novembra. Sezona je sicer bila dolga, a že nestrpno pričakujem naslednjo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ