Žiga Jerman, La vie en France: Hrvaška, Francija, reprezentanca

Žiga Jerman, La vie en France: Hrvaška, Francija, reprezentanca
07.03.2020 AVTOR: DZ, vir: Groupama FDJ

La vie en France oziroma "Življenje v Franciji". Žiga Jerman se nam je tokrat oglasil na poti med Francijo in Hrvaško.

"Glede na to, da je letos moje zadnje leto med mlajšimi člani je ta sezona zame nadvse pomembna."
Žiga JermanŽiga Jerman, ki je član razvojne ekipe francoske Groupame FDJ je tekmovalno sezono že začel. Odpeljal je dve enodnevni dirki. Tudi, kot član World Tour moštva, saj to nova pravila dovoljujejo. Torej, član razvojne ekipe lahko skozi celotno sezono nekako prehaja med kontinentalnim in World Tour moštvom.
Ne sme pa nastopati na dirkah najvišje ravni. "Mislim, da je to za mlajše člane super stvar. Sicer pa sem s celotnim zimskim obdobjem zadovoljen, naredil sem 110-odstotkov. Tudi zato, ker nam je bilo vreme zelo naklonjeno, tako da letos se ni bilo za pritoževati," je priznal Jerman, ki pa je vseeno z ekipo potoval tudi na skupne priprave:
"Vesel sem, da bom spet dirkal na skoraj 'domači dirki'. Takoj po Istri imam načeloma v planu tri dirke z World Tour ekipo."
Žiga Jerman"Večino časa sem preživel doma, ker je bilo vreme super. Vmes sem za dva tedna šel na Tenerife, pa tudi v Calpe." In zdaj je spet na poti. Zapušča zdaj že domači Besancon. S kolegi pa je na poti proti Hrvaški. V nedeljo bodo nastopili na dirki Poreč Trophy, potem pa še na etapni dirki Istrska Pomlad.
"Vesel sem, da bom spet dirkal na skoraj 'domači dirki'. Takoj po Istri imam načeloma v planu tri dirke z World Tour ekipo. Nokere, Denain in Koksijde Classics," je pojasnil Jerman, ki pa se tudi nekoliko v šali zaveda, da se lahko v teh časih marsikaj spremeni in zaplete:
"Letim iz Benetk. Glede na to, kakšna žurka je glede koronavirusa, upam da me ne bodo raje dali v karanteno."
Žiga Jerman"Letim iz Benetk. Glede na to, kakšna žurka je glede koronavirusa, upam da me ne bodo raje dali v karanteno." Seveda tudi letos razmišlja o dirkah v reprezentančnem dresu. Kmalu bo oblekel ta dres. Letošnja sezona je njegova zadnja v kategoriji do 23 let:
"Moj glavni cilj prvega dela sezone sta Ghent in dirka po Flanrdiji. Nastopil bom še na dirki Miru in dirki Tour de l'Avenir. Pa tudi na evropskem prvenstvu. Svetovno pa je letos pretežko, tako da ga bom raje gledal s kavča." Priložnosti bo imel vsekakor dovolj, predvsem pa je v ekipi, ki mu lahko omogoči prestop med elito: "Glede na to, da je letos moje zadnje leto med mlajšimi člani je ta sezona zame nadvse pomembna."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ