Žiga Jerman se vrača domov

Žiga Jerman se vrača domov
15.01.2022 AVTOR: DZ, vir: Ljubljana Gusto Santic

"To je kot nekakšna druga družina. Sem rekel, da če se kdaj vrnem na kontinentalno raven, potem grem v moj Rog," je med drugim dejal Žiga Jerman. Vrača se v moštvo Ljubljana Gusto Santic.

"Tukaj sem začel mojo kariero in tudi lepo je, če se po nekaj časa vrnem nazaj. Vse poznam. Počutim se zelo domače. To je kot nekakšna druga družina. Sem rekel, da če se kdaj vrnem na kontinentalno raven, potem grem v moj Rog."

Tole je v video prispevku, ki so ga pri Ljubljani Gusto Santicu objavili na njihovem YouTube kanalu povedal Žiga Jerman. 23-letnik je po koncu sezone 2018 odšel v tujino. Pridružil se je razvojni ekipi Groupama FDJ. Po treh sezonah je pred lansko sezono prestopil v Androni Giocatolli Sidermec.

To je kot nekakšna druga družina. Sem rekel, da če se kdaj vrnem na kontinentalno raven, potem grem v moj Rog.
A tam prav veliko priložnosti ni dobil. Zdaj je očitno napočil čas, da se vrne v ljubljansko ekipo. Leta 2018 je tu vozil za Ljubljano Gusto Xaurum. Bil je klubski kolega Tadeja Pogačarja. "Vedno smo bili res klapa v ekipi. Vse je štimalo. Res so lepi spomini. In na Rog in na Gusto kolesa," je Jerman še dejal v video prispevku.

Zdaj je napočil čas, da se vrne. Zastopal bo ekipo, ki se zdaj imenuje Ljubljana Gusto Santic. "Leta sem bil v tujini, vendar sem videl, da mi to ni čisto ustrezalo. Ni bilo tistega pravega zagona, kot smo ga imeli v Rogu, tako da sem rekel, da bom poskusil še eno leto v domačem klubu. Če bom imel spet to energijo, ki sem jo imel pred leti. Da si potem ne bom karkoli očital."
Sigurno bom poskusil dati svoj maksimum. Bom pa obenem tudi poskusil fante motivirati in jih kaj naučiti.
Jerman je zdaj najstarejši član članske ekipe, ki je osredotočena predvsem na mlajše člane. Zato ga čaka tudi vloga mentorja: "Nekaj let nazaj sem bil najmlajši v ekipi, zdaj sem pa najstarejši. Sigurno je moja vloga taka, da poskusim mlajše kolesarje čim več naučiti. Vse izkušnje, ki sem jih nabral v teh letih želim prenesti na mlajše kolesarje. Upam, da jim bo kaj prav prišlo."

Vseeno pa upa, da se bo tudi sam izkazal in bo lahko na mnogih dirkah posegel po višjih mestih: "V Rog nisem prišel ravno na počitnice. Sigurno bom poskusil dati svoj maksimum. Bom pa obenem tudi poskusil fante motivirati in jih kaj naučiti, da bomo postali prava klapa." Zaenkrat je znano, da je eden izmed novih članov članske ekipe tudi Fabijan Kralj, ki je bil še lani član Pogi Teama.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ