Žiga Jerman spet odličen, tokrat v Italiji

Žiga Jerman spet odličen, tokrat v Italiji
25.04.2018 AVTOR: D. Z.
Žiga Jerman nadaljuje z odličnimi predstavami. Tokrat je bil drugi na prestižni enodnevni dirki za mlajše člane GP della Liberazione.

Dirka GP della Liberazione spada med prestižnejše enodnevne dirke za mlajše člane. Gre za krožno 138 kilometrov dolgo krožno preizkušnjo v Rimu.

Trasa ni preveč zahtevna, vedno pa spremljamo zanimive boje kolesarjev. Med najboljšimi tremi so v preteklosti bili tudi taki kolesarji, kot so Michael Matthews, Sacha Modolo, Matteo Trentin, Sonny Colbrelli, Michael Hepburn, Davide Villella, Simone Consonni, Aleksander Riabušenko … Leta 2010 pa je prav poseben podvig uspel Janu Tratniku.

Po samostojnem pobegu je to dirko tudi dobil! Letos so se dirke spet udeležili tudi člani slovenske reprezentance. Mlajši člani so letos zares uspešni, saj so vidnejše uvrstitve dosegali že na dirkah v Belgiji in na Nizozemskem. Nič drugače ni bilo v Italiji. Zelo aktivni so bili kolesarji Trevigianija in po seriji napadov je napadel odločilnega izvedel Alessandro Fedeli. Bil je odličen, v ozadju pa je bil deležen tudi pomoči svojih kolegov.

Privozil si je neverjetnih 45 sekund prednosti, tako da se je zmage na koncu lahko veselil že pred ciljem. Črto pa je prečkal z dvignjenim kolesom. Za njim se je vnel boj za drugo mesto, ki ga je dobil Žiga Jerman. Premagal je Britanca Gabriela Cullaigha. “Dirka je bila težka, hitra, Malo smo bili hendikepirani, ker smo bili samo štirje. Ampak tudi ostali fantje so opravili zelo dobro nalogo, saj so bili pri begih zraven, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Jerman in dodal: “Štiri kroge do cilja se je skupina raztrgala. Kolesar Trevigianija je bežal, mi smo si pa zadaj skakali, potem smo pa sprintali. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ