Žiga Jerman tokrat blestel na Nizozemskem

Žiga Jerman tokrat blestel na Nizozemskem
14.04.2018 AVTOR: D. Z.
Slovenska reperzentanca do 23 let se mudi na Nizozemskem. Na dirki ZLM Tour je Žiga Jerman osvojil peto mesto.

Slovenski kolesarji do 23 let v dresu slovenske reprezentance nadaljujejo z odličnimi predstavami na dirkah za Pokal narodov.

Tokrat so nastopili na 178 kilometrov dolgi dirki ZLM Tour s startom in ciljem v Goesu. Na sicer razgibani progi so kolesarji drveli v povprečju z več kot 46 km/h. V pobegu dneva je sodeloval Jon Božič, tako da Slovencem ni bilo treba skrbeti. Na koncu smo zmagovalca dobili v ciljnem sprintu. Dobil ga je Italijan Matteo Moscetti, ki sicer vozi za Contadorjevo ekipo Polartec Kometa. Drugi je bil Belgijec Sasha Weemaes, tretji pa Nemec Max Kanter. Francoz Pierre Barbier je bil četrti. Na odličnem petem mestu pa je v sprintu končal Žiga Jerman.

“Dirka je bila hitra in nervozna. Imeli smo pokrit beg, v katerem je bil Jon Božič. Na polovici dirke sem padel in moral zamenjati kolo. Potem sem porabil veliko moči, da sem prišel nazaj. V sprintu mi je veliko pomagal Tadej Pogačar in sem mu zelo hvaležen za to. Za 3. 4. in 5. mesto je bil fotofiniš. Zmanjkala sta mi dva centimetra , tako da em bil na koncu peti, kar je vseeno lep rezultat. Počutim se vedno boljše, zato grem lahko z optimizmom in vnemo naprej, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Jerman, ki je pred dnevi že dobil dirko za Pokal narodov – Gent-Wevelgem. Tadej Pogačar je bil 28., Jon Božič 58., Luka Čotar 70., Matic Grošelj 73., Žiga Horvat pa 104.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ