Žiga Jerman zablestel v Belgiji

Žiga Jerman zablestel v Belgiji
25.03.2018 AVTOR: D. Z.
Slovenski reprezentant, sicer pa član moštva Ljubljana Gusto Cycling Žiga Jerman je veliki zmagovalec dirke Gent-Wevelgem za mlajše člane!

Slovenska reprezentanca mlajših članov se v teh dneh mudi v Belgiji. Za kolesarji je nadvse uspešen nastop na dirki Gent-Wevelgem, ki spada med dirke Pokala narodov.

Po vsega desetih kilometrih dirkanja sta napadla Avstrijec Marcel Neuhauser in Japonec Masaki Yamamoto. Privozila sta si skoraj devet minut prednosti. Na odseku De Moeren je glavnina prvič resneje pospešila in razlika se je takoj zmanjšala. Ko so kolesarji prišli na Kemmelberg je bila selekcija že občutnejša.

Na naslednjem tlakovanem odseku je v ospredju ostala osmerica kolesarjev, ki so imeli dobre pol minute prednosti pred glavnino. Ob naslednjem prečkanju Kemmelberga sta napadla Danec Kron in Francoz Burgaudeau. Kron se je Francoza pet kilometrov pred ciljem otresel in nadaljeval sam. A potem ga je preostala sedmerica še pred ciljem ujela. Sledil je sprint in najmočnejši je bil prav Slovenec Žiga Jerman. Jake Stewart je bil drugi, tretji pa Mathieu Burgaudeau. Sledili so Kron, Honore, Aarust, Bennett, Kanter … Žiga Horvat je bil 17., Tadej Pogačar 22., Jon Božič 34., Jaka Primožič 40., Izidor Penko 43.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ