Žiga Jerman: "Bilo mi je v čast"

Žiga Jerman: "Bilo mi je v čast"
26.04.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Žiga Jerman, ki je letos še bil član moštva Ljubljana Gusto Santic se je odločil, da zaključi športno pot. "Kolesarstvo, hvala," je med drugim zapisal na družabnih omrežjih.

Žiga Jerman je večji del svoje kariere preživel v KD Rog, s katerim je prestopil tudi med člane. Leta 1998 rojeni kolesar je bil član izjemne mladinske reprezentance, ki je blestela na mednarodnih dirkah. Takrat sta to reprezentanco med drugimi tvorila tudi Tadej Pogačar in Jaka Primožič.

Jerman je po dveh letih dirkanja med mlajšimi člani - nazadnje je bil član moštva Ljubljana Gusto Xaurum - odšel v tujino. Postal je član takrat novo nastale razvojne ekipe Groupama FDJ. Kot član reprezentance je leta 2018 dobil Gent-Wevelgem, ki je spadala med dirke za Pokal narodov.

Leta 2017 je bil drugi na dirk iza VN Kranja. Po treh letih dirkanja za francosko ekipo - v tem času je bil tudi naš kolumnist - je prestopil v Androni Giocattoli-Sidermerc. Po enem letu v Italiji se je pred letošnjo sezono vrnil v Slovenijo in v Ljubljano Gusto Santic.

Zdaj pa se je, čeprav ni za kolesarji niti polovica sezone odločil, da konča športno pot. "Vsake lepe stvari je enkrat konec," je začel zapis na družabnih omrežjih: "Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki so me podpiral in mi stali ob strani ob lepih in ne tako lepih casih. Bilo mi je v čast! Kolesarstvo, hvala."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ