Žiga Jerman: Sreča ni bila na moji strani

Žiga Jerman: Sreča ni bila na moji strani
17.06.2017 AVTOR: D. Z.
Žiga Jerman na dirki po Sloveniji ostaja v beli majici najboljšega med mladimi, pa čeprav je v drugi etapi na koncu padel.

Član Roga Ljubljane Žiga Jerman šele prvo leto nastopa med člani do 23 let, pa se je že v prvi etapi dirke po Sloveniji izkazal z dolgim pobegom. Tudi v drugi se je vozil odlično.

Na koncu se je boril z najboljšimi in imel dobro pozicijo, a je padel. “Imel sem res vrhunske noge. Na trenutke sem se zato raje vozil tudi nekoliko na vetru, da ne bi ostal zaprt. Danes pač sreča ni bila na moji strani, ” je dejal, preden je odšel na oder po belo majico. Jerman je zdaj peti v skupnem seštevku, pa čeprav je bil udeležen v predzadnji padec:

“V zadnjem kilometru sta dva Borina kolesarja padla. Sam sem ju zato hotel obiti po pločniku. Mi je celo uspelo, saj sem imel predtem dobro pozicijo. Vendar pa sem se potem zaletel v dežnik in na žalost padel. ” Tako je lahko zadovoljen, da se ni preveč poškodoval: “Bilo je res kaotično. V praktično vsakem ovinku je kdo padel. Cesta je bila zelo spolzka. Na zebrah si tako moral imeti tudi srečo.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ