Zimzeleni Alejandro Valverde že med najboljšimi

Zimzeleni Alejandro Valverde že med najboljšimi
28.01.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Franciji se je poškodoval, zdaj pa se je Alejandro Valverde vrnil v karavano. In, tako kot smo od njega že vajeni, že blesti.

Prvi del lanske sezone je bil za Alejandra Valverdeja izjemno uspešen, morda celo najboljši v njegovi karieri. Potem pa je na prologu dirke po Franciji padel in si poškodoval koleno.

37-letni Španec se v lanski sezoni na dirke ni več vrnil. In tako smo nestrpno pričakovali, če se bo Valverde še lahko vrnil med najboljše. Sam je vseskozi trdil, da s tem ne bi smel imeti težav. “Na začetku sem bil še v dvomih. Prisoten je bil tudi strah. Sem pa veliko treniral in počutim se dobro. Seveda pa je dirkanje nekaj povsem drugega, ” je dejal Valverde pred začetkom sezone.

Začel je na Majorki, kjer poteka serija štirih enodnevnih dirk prve kategorije Challenge Mallorca. Začelo se je 25. januarja z dirko Trofeo Campos. Ta je namenjena sprinterjem in Valverde je bil 40. “Bil sem nekoliko živčen, saj nikoli ne veš, kako dober si v resnici. Vendar pa sem se počutil dobro. To ni bila dirka zame, a sem se lahko vozil v ospredju in s kolegi pomagal Bennatiju, ” je pojasnil zvezdnik Movistarja. Že naslednji dan je bil tretji na dirki Serra de Tramuntana. Zmagal je Tim Wellens pred Giannijem Mosconom.

Oba sta že predtem bežala, medtem ko je Valverde uspel ugnati preostale. “Občutki so bili zares dobri. Počutil sem se močnega. Za mano je dober trening, vendar pa je bila dirka pravi test za koleno, če si je zares opomoglo. To je bila najboljša priložnost za pravi preizkus. Mraz, dež in nevarne ceste. Vse je potekalo brez težav, kot v sanjah. Še posebej na vzponih sem se dobro počutil. Na spustih pa je bilo drugače, saj zaradi nevarnih cest nisem želel tvegati. Ko sem videl kolege, kako padajo, sem spoznal, da je prava zmaga že ostati na kolesu. ” Valverde je po dirki še čestital Wellensu in Mosconu.

Priznal je, da je vedel, da bi lahko dirko dobil kolesar, ki bo pač več tvega. Tretje mesto pa je označil: “Zame je to kot zmaga. Lahko sem zelo zadovoljen, da sem po vseh težavah na vzponih lahko sledil tem fantom. Vedel sem, da sem dober, vendar ne, da sem tako zelo dober. ” V soboto je bil četrti, za uspešnim ubežnikom Tomsom Skujinsom je zaostal za 42 sekund. V nedeljo je pred kolesarji še zadnja dirka. “Upam, da bom hitro začel zmagovati. Najpomembnejše pa je, da bom spet užival na kolesu. Zmagovati hočem, ker mi je to všeč, vendar pa zadev ne bom prehiteval, ” je še dejal Valverde, eden izmed nauspešnejših, vsekakor pa eden izmed najbolj vsestranskih kolesarjev v karavani. April abo praznoval 38 let, a očitno bo še vedno zelo konkurenčen.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ