Zlati časi dologoročnih pogodb za mlade

Zlati časi dologoročnih pogodb za mlade
07.04.2021 AVTOR: DZ, foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team

Remco Evenepoel velja za izjemno nadarjenega mladeniča, ki si ga želi sleherno moštvom. Ima pa ga Patrick Levefre in z njim je podpisal novo, petletno pogodbo.

Remco Evenepoel ima šele 21 let. Med mladinci je serijsko zmagoval. Postal je evropski in svetovni prvak, tako na cestnih dirkah kot v vožnjah na čas. Takoj po prestopu iz mladincev v elito pa je tudi tu zmagoval.

Lani se je poškodoval na dirki po Lombardiji in rehabilitacija je očitno tudi zaradi prehitre vrnitve na kolo trajala dlje od pričakovanj. Letos januarja je moral zradi bolečin prekiniti s treningi. Zdaj pa že nekaj časa trenira. Bil je tudi na visoki nadmorski višin na Teideju. Načrt je, da bi takoj nastopil na dirki po Italiji, ki bo tudi njegova prva tritedenska dirka. Zdaj je Patrick Lefevre z njim podaljšal pogodbo, tako da bo še vsaj naslednjih pet let ostal v moštvu Deceuninck Quick Step.

"Počaščen sem, da sem lahko podpisal dolgoročno pogodbo. Patrick mi je dejal, da gre za najdljšo pogodbo, ki jo je kdajkoli sklenil s kolesarjem. Resnično sem vesel in srečen, da lahko ostanem v tej čudoviti ekipi, s katero sem že dosegel nekaj vrhunskih rezultatov. Upam, da bomo uresničili velike sanje," je v uradni izjavi za javnost med drugim dejal Remco Evenepoel. Pri Remcu govorimo o enem izmed velikih upov belgijskega kolesarstva:

"Okolje, osebje, kolesarji. Vse se zdi tako domače. Pri meni gre za uresničitev sanj. Zato se veselim naslednjih ciljev. "Pogodba obe strani zdaj veže do konca leta 2026. "To je pomemben korak za prihodnost. Vsi vedo, česa je Remco sposoben in kako nadarjen je. Kot je sam dejal, vesel je. In ena izmed mojih najpomembnejših nalog je, da ostane srečen in si okrog sebe sestavi pravo ekipo. Iz izkušenj vem - in teh imam pri 40 letih dela v tem športu kar nekaj - da so srečni kolesarji uspešnejši od nesrečnih. Veseli smo, da Remco ostaja.pri nas," pa je dejal glavni mož ekipe Patrick Lefevre.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ