Zlomljeni obroči pri Skyju (VIDEO)

Zlomljeni obroči pri Skyju (VIDEO)
09.03.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki Tirreno-Adriatico so se pri moštvu Sky ukvarjali predvsem z zlomljenimi obroči.

Veliko pozornosti na ekipni vožnji na čas so vsekakor poželi kolesarji Skyja. Gianni Moscon je padel, potem ko se je njegov sprednji obroč preprosto sesedel. Kaj se je zgodilo? Italijan je po prihodu na cilj pojasnil, da je povozil luknjo na cestišču.

Geraint Thomas pa je dodal, da sta se s podobnima težavama ukvarjala še Diego Rosa in Mikel Landa. »Murphyjev zakon. Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo, je vse skupaj komentiral Geraint Thomas: »Začeli smo rezervirano, po obratu pa smo pospešili. S Kwiatkowskim in Kirijenko smo se dobro počutili in smo vseskozi vozili 60, 61 kilometrov na uro. Potem pa smo povozili dve luknji, trije obroči pa so se praktično sesedli. Vsega je bilo konec. «

Thomas je še pojasnil, da je prvi padel Moscon, ki je potem s sabo potegnil še Kirijenko. “Potem se je spet zgodilo in ostali smo samo še štirje, tako da smo morali počakati. To so bili zelo dolgi trenutki. Morali smo počakati na petega kolesarja. ” Eden izmed članov Skyja Carsten Jespersen zadeve ni komentiral, je pa novinarjem cyclingnewsa potrdil, da so zlomili tri Shimanove obroče. Kasneje se je dlje časa pogovarjal s predstavniki Shimana, še pišejo pri cyclingnews.com. Pri Shimanu zadeve tudi niso komentirali. Dejali so zgolj, da vse skupaj še preučujejo. Kolesarji Skyja so tako izgubili možnosti za visoko mesto v skupnem seštevku, saj so za zmagovalci zaostali za minuto in 42 sekund.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ