Zmaga se mu je za las izmuznila, majica pa trdno ostaja v rokah Rogliča

Zmaga se mu je za las izmuznila, majica pa trdno ostaja v rokah Rogliča
21.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

Na dirki po Kataloniji je za kolesarji težka druga etapa z vzponom na Valtter, nad 2000 metrov nadmorske višine. Primoža Rogliča je premagal le Giulio Ciccone.

Že v drugi etapi smo dočakali spopad Remca Evenepoela z Rogličem na dolgem in težkem vzponu, v zaključku etape so se kolesarji povzpeli na 2147 metrov visoko smučišče Valtter. Vzpon je bil z več kot 15 kilometri in 6,7-odstotnim naklonom velik zalogaj.

Pred tem sta bila v etapi na sporedu še dva vzpona, a brez pravega dogajanja. Na začetku vzpona na Valtter je ekipa Bahrain Victoriousa navila ritem in ubežnike so ujeli, dogajanje pa je eksplodiralo po napadu Estebana Chavesa. Kolumbijec je imel že pol minute naskoka, poizkušal je tudi Mikel Landa, zares pa je šlo, ko je pospešil svetovni prvak.

Z večimi zaporednimi napadi je Remco oklestil skupino okrog sebe, z njim sta ostala le še Roglič in Giulio Ciccone, 500 metrov pred ciljem so ujeli in prehiteli še Chavesa. Sledil je šprint za zmago, v katerem je bil Roglič favorit, a ga je Ciccone malenkost zaprl v šprintu in zmaga je tako pripadla Italijanu.

Vseeno je Roglič pobral šest odbitnih sekund za drugo mesto v etapi in ima zdaj šest sekund naskoka v skupnem seštevku pred danes tretjim Evenepoelom. "Prvič po zelo, zelo dolgem času sem dirkal nad 2000 metri in s svojo predstavo sem lahko zadovoljen. Navdušen sem glede trenutne forme in spet z veseljem dirkam. Ekipa je bila izvrstna, vse je delovalo, kot je bilo treba in z veseljem pričakujemo nadaljevanje dirke," je po drugem mestu povedal zadovoljni Roglič.

Že jutri kolesarje v Kataloniji čaka še ena etapa s ciljem na klanec, tokrat do La Moline, najtežji zaključek pa bo v petek na vzponu do Lo Porta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ