Zmaga za Ale – BTC Ljubljana na Nizozemskem

Zmaga za Ale – BTC Ljubljana na Nizozemskem
27.08.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Simac Ladies Tour

Najboljše kolesarke sveta se merijo na etapni dirki Simac Ladies Tour na Nizozemskem, ki je del ženske svetovne serije. V drugi etapi se je v vožnji na čas izkazala Marlen Reusser, ki je z zmago prevzela tudi skupno vodstvo.

Kolesarke se merijo na že 24. izvedbi Ladies Toura, tradicionalne dirke v svetovni seriji, ki ponuja vse, kar kolesarstvu prinašajo nizozemske ceste – ravnino, veter, napeto dirkanje in tudi kratke vzpone. Šestdnevna dirka se je začela s slavjem prve zvezdnice Marianne Vos na prologu, po prvi etapi je z zmago vodstvo prevzela Kanadčanka Alison Jackson.

Na dirki so tudi kolesarke italijansko – slovenske ekipe Ale – BTC Ljubljana, ki nastopajo v zasedbi Anastasia Čursina, Marta Bastianelli, Laura Tomasi, Maaike Boogaard in Malen Reusser. Prav Švicarka je letos v odlični formi, izkazala se je z odličjem na olimpijskih igrah v Riu, svojo formo v vožnji na čas je potrdila tudi na Ladies Touru.

V drugi etapi je bil na sporedu kronometer v Gennepu (17 km), dobila ga je s prepričljivimi 18 sekundami naskoka pred Ellen van Dijk. Pred Nizozemko ima Reusserjeva 12 sekund naskoka v skupnem seštevku in bo danes nosila majico vodilne na Ladies Touru. Do konca so na sporedu še tri razgibane etape, v katerih Švicarka najbrž ne bo pri vrhu, vseeno pa je zmaga na dirki svetovne serije velik uspeh za ekipo Ale – BTC Ljubljana.

Reusserjeva sicer po sezoni zapušča italijansko – ljubljansko sredino, za naslednje leto je podpisala pogodbo s superekipo SD Worx.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ