Zmagal, padel in končal v bolnišnici

Zmagal, padel in končal v bolnišnici
29.01.2017 AVTOR: D. Z.
Prav neverjtno zgodbo je spisal Dan McLay. Dobil je dirko na Majorki, a potem padel in pristal v bolnišnici.

Zadnja izmed serije enodnevnih dirk na Majorki je bila pisana na kožo sprinterjem. Palma je gostila start in cilj. Dirka pa je bila dolga 161 kilometrov.

Na prvih treh dirkah so prevladovali člani Lotto Soudala. Najprej Andre Greipel, potem pa dvakrat Tim Wellens. Zdaj so spet na svoj račun prišli sprinterji. Pobegi so bili neuspešni. Slabih 50 km pred ciljem je na presenečenje mnogih napadel Nairo Quintana. Privozil si je minuto in pol prednosti. Potem pa sta ga ujela kolega pri Movistarju Alejandro Valverde in član Lotto Soudala Jurgen Roelandts. Tik pred vstopom v zadnji krog jih je glavnina uspela ujeti.

Največ dela pri lovu so opravili člani dveh moštev: Bora Hansgrohe in Fortuneo Vital Concept. Štirje sprinterji so tokrat izstopali, trije pa so se do zadnjih centimetrov borili za zmago. Matteo Pelucchi se je sprva veselil zmage, a fotofiniš je pokazal, da je napet sprint dobil Dan McLay. Drugi je bil Pelucchi, tretji pa Nacer Bouhanni. Četrto mesto je zasedel Andre Greipel. McLay pa ni prišel na oder za zmagovalce. Razlog? Takoj po cilju se je zaletel v enega izmed fotografov.

Slednji je z glavo močno udaril ob tla, njegova oprema pa je bila povsem uničena. Tudi McLay je grdo padel. 25-letni kolesar moštva Fortuneo Vital je kmalu vstal, a kar precej okrvavljen. Ko je že čakal na podelitev, se je izkazalo, da si je poškodoval nekaj zob, ustnico in čeljust. Zato so ga odpeljali v bolnišnico na dodatne preglede. Iz bolnišnice se je že javil prek instagrama. Objavil je fotografijo in spodaj zapisal: “Zelo sem vesel te zmage. Ekipa je bila odlična. Kar se padca po cilju tiče. Dobro sem. Še vedno tako lep kot vedno. Brki so ostali nedotaknjeni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ