Zmage: Quick Step daleč pred vsemi, zadnja Bahrain Merida

Zmage: Quick Step daleč pred vsemi, zadnja Bahrain Merida
07.11.2017 AVTOR: D. Z.
Kdo je slavil največ zmag v sezoni 2017? Katera ekipa je dobila največ dirk? Tu je seznam.

Lestvica, število zmag:
1. Quick Step Floors, 56 zmag
2. BMC, 45 zmag
3. Bora Hansgrohe, 33 zmag
4. Team Sky, 33
5. Movistar, 31
6. Orica Scott, 29 zmag (Luka Mezgec)
7. FDJ, 27 zmag
8. Lotto NL Jumbo, 27 zmag (Primož Roglič)
9. Dimension Data, 25 zmag
10. Lotto Soudal, 25 zmag
11. UAE Team Emirates, 19 zmag (Jan Polanc, Matej Mohorič, Marko Kump)
12. Astana, 18 zmag
13. Trek Segafredo, 17 zmag
14. Katjuša Alpecin, 17 zmag (Simon Špilak)
15. Sunweb, 17 zmag
16. AG2R La Mondiale, 16 zmag
17. Cannondale Drapac, 14 zmag (Kristijan Koren)
18. Bahrain-Merida, 12 zmag (Jani Brajkovič, Grega Bole, Luka Pibernik, Borut Božič, David Per, Domen Novak)

Katera ekipa je letos slavila največ zmag? Odgovor je preprost. Belgijski Quick Step Floors. Kolesarji na čelu z Marcelom Kittlom, Fernandom Gavirio in Matteom Trentinom so slavili kar 56 zmag na kategoriziranih dirkah.

32-krat so bili drugi in 26-krat tretji. Drugi je BMC – blestela sta Greg Van Avermaet in Richie Porte – tretja pa Bora Hansgrohe s Petrom Saganom. Sledita Sky in Movistar. Na šestem mestu je z 29 zmagami Orica Scott, za katero vozi Luka Mezgec. Sam je prispeval tri zmage, tudi tisto v etapi do Ljubljane na dirki po Sloveniji in tudi zmago v boju za naslov državnega prvaka. Osmo mesto zaseda LottoNL Jumbo. 26 zmag, 22 drugih mest in 21 tretjih.

Kar šest zmag je prispeval letos izjemen Primož Roglič. Prispeval je tudi tisto izjemno zmago v 17. etapi dirke po Franciji, pa še drugo mesto v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu. Na 11. mestu je UAE Team Emirates. Letos sta tej ekipi dve prestižni zmagi priborila Jan Polanc (Giro) in Matej Mohorič (Vuelta). Marko Kump je prispeval drugo mesto na klasiki Cyclassics Hamburg. Simon Špilak s Katjušo Alpecinom zaseda 14. mesto. Špilak je dobil najtežjo etapo na dirki po Švici in potem slavil zmago še v skupnem seštevku te prestižne preizkušnje. Na zadnjih dveh mestih sta tudi ekipi, v katerih nastopajo Slovenci. Kristijan Koren je član Cannodale Drapaca, ki je dosegel 14 zmag. Na 18. mestu je Bahrain Merida s šestimi Slovenci.

Med posamezniki so na kategoriziranih dirkah trije kolesarji dosegli po 14 zmag. To so Jakub Mareczko, Fernando Gaviria in Marcel Kittel. Sledi Peter Sagan z 12 zmagami in Alejandro Valverde, ki je dirkal samo do julija, pa je vseeno dosegel kar 11 zmag. Najboljši Slovenec je Primož Roglič. S šestimi zmagami, tremi drugimi mesti in petimi tretjimi zaseda 27. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ