Zmagi s Pohorja v Avstrijo, državna prvaka Gomilšček in Hrastnikova

Zmagi s Pohorja v Avstrijo, državna prvaka Gomilšček in Hrastnikova
10.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Na Pohorju je potekalo državno prvenstvo v spustu in hkrati prva dirka sezone Unior Downhill Cupa. Državna prvaka sta postala Žak Gomilšček in Monika Hrastnik.

Foto: Unior Downhill Cup

Na Pohorju se je vendarle začela tudi sezona za tekmovalce v gorskokolesarskem spustu, že prva preizkušnja pa je hkrati štela tudi za državno prvenstvo. Tekmovalci so imeli najprej dan za trening in spoznavanje s progo, v nedeljo pa so ob treningu nastopili še v polfinalu in finalu.

Na Pohorju se je zbrala močna mednarodna konkurenca, predvsem tekmovalcev iz Avstrije, saj je dirka štela kot njihove interne kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Leogangu. Zmagovalca dirk sta bila pričakovano Avstrijka Valentina Holl, 11. z lestvice UCI, in njen rojak David Trummer, ki je na lestvici Mednarodne kolesarske zveze še tri mesta višje.

V boju za naslov državnega prvaka je Monika Hrastnik upravičila vlogo glavne kandidatke za naslov, druga je bila Špela Horvat, tretja pa Naja Stipanič. Pri moških je Žak Gomilšček potrdil, da gre za zelo obetavnega kolesarja, in si privozil prvi naslov državnega prvaka v kategoriji Elite, drugi je bil Aleš Virtič, tretji pa Urban Rotnik. Jure Žabjek, ki je naslov v članski konkurenci osvojil že štirikrat, se je moral zadovoljiti s četrtim mestom.

Celotne rezultate si lahko ogledate tukaj - https://uniordownhillcup.com/wp-content/uploads/2020/08/DHVisitPohorje_Results_Final.pdf

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ