Zmagovalca prvih mesecev - Scott in Specialized!

Zmagovalca prvih mesecev - Scott in Specialized!
27.03.2012 AVTOR: D. Z.
V kolesarstvu zmagovalce ponavadi sicer odločijo prave noge, taktika ... A tudi kolesa so pomembna in če bi po prvih treh mesecih ocenjevali zmagovalce v tej kategoriji, potem sta zmagovalca Scott in Specialized.

Zakaj? Na Scottih vozijo kolesarji moštva GreenEdge. Po zaslugi novoustanovljenega avstralskega moštva se je Scott vrnil v Pro Tour in očitno se mu je to že takoj na začetku obrestovalo. Po sedmih dirkah Svetovnega koledarja je namreč prav kolesar GreenEdge-a Simon Gerrans zbral največ točk. Ima jih 210. Te pa si je priboril z zmago na domači dirki Tour Down Under in z zmago na klasiki Milano-San Remo.

Avstralska ekipa zaseda tudi visoko drugo mesto v razvrstitvi moštev. Točke pa jim je z nedavno zmago v skupnem seštevku na etapni dirki po Kataloniji prinesel tudi Michael Albasini. Pri Specializedu, ki podpira tri ekipe (Omega Pharma Quick Step, Saxo Bank in Astana) so se lahko veselili dveh zmag na dirkah Svetovnega koledarja. Prinesel jim jih je Tom Boonen, ki skupaj s klubskimi kolegi pri Omega Pharmi blesti na praktično vsaki dirki. Boonen je na lestvici četrti. Pred njim sta poleg Gerransa še Nibali in Alejandro Valverde.

Ostaneta še dve etapni dirki. Tirreno-Adriatico je dobil Vincenzo NIbali, ki vozi na Cannondaleu, etapna preizkušnja Pariz-Nica pa je pripadla Bradleyju Wigginsu, ki vozi na Pinarellu. Izmed Slovencev so točke zbrali trije. Največ, kar 62, jih ima Simon Špilak, ki je 18. Jani Brajkovič jih ima šest, Grega Bole pa točko manj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ