Zmagovalca Zwiftove akademije 2022 sta Alex Morrice in Luca Vergallito

Zmagovalca Zwiftove akademije 2022 sta Alex Morrice in Luca Vergallito
21.12.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift Academy

Zwift je tudi v letu 2022 nadaljeval s svojo akademijo, ki najboljšemu tekmovalcu in tekmovalki prinese pogodbo v svetovni seriji. Letos sta to postala Alex Morrice in Luca Vergallito.

Že sedem let Zwift organizira akademijo, kiv svetovno serijo po nekonvencionalni poti pripelje kolesarja in kolesarko, ki bi drugače zelo težko dočakala svojo priložnost. Najboljšemu med moškimi pogodbo ponuja Alpecin Fenix, med ženskami pa Canyon SRAM.

Letos je v izzivu sodelovalo več kot 160.000 kolesarjev in kolesark, zmagovalca pa sta bila na koncu Britanka Alex Morrice (22 let) in Italijan Luca Vergallito (25 let), ki sta se dokazala skozi serijo izzivov in tekmovanj z drugimi kolesarji.

Morriceva bo šla takoj v žensko svetovno serijo, medtem ko Vergallita čaka sezona pri razvojni ekipi Alpecina. Če se bo tam dokazal, bo kariero nadaljeval na najvišji ravni. Ogromno motivacije za vse udeležence je prinesel preboj Jaya Vina, ki je letos prav po zaslugi zmage na Zwiftovi akademiji dobil pogodbo z Alpecinom, že v drugem delu sezone pa je eksplodiral z dvema etapnima zmagama na Vuelti.

Letos je tekmovanje potekalo v sodelovanju s portalom GCN Racing, ki je ujel dirkanje v objektive kamer in iz tega posnel petdelno serijo, ki je dostopna na YouTubeu. Zadnji del tekmovanja je potekal v živo, pet najboljših kolesarjev in kolesark se je novembra sešlo v Denii v Španiji, kjer so izbrali zmagovalca in zmagovalko.

Zadnji del serije si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ