Zmagovalec Dosa na švicarskih prelazih!

Zmagovalec Dosa na švicarskih prelazih!
14.08.2013 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec ekstremne dirke okoli Slovenije Mitja Rok je že odpotoval na švicarski Tortour, kjer bo kot edini Slovenec v solo kategoriji nastopil na najtežji, najdaljši preizkušnji.

Na dirki tudi Tadej Blatnik in Marko Baloh
Sicer bo na Tortouru tudi Tadej Blatnik, ki pa se je odločil za krajšo preizkušnjo, medtem ko se bo zmagovalec krstnega Tortoura Marko Baloh drugič zapored te preizkušnje udeležil kot član šestčlanske ekipe.

Mitja Rok bo tako edini Slovenec v solo kategoriji na najdaljši verziji dirke okoli Švice, dolgi tisoč 40 kilometrov. »Težko rečem, kakšna je forma. Po primerjavah in po načinu treninga je podobna tisti z Dosa, « je povedal Mitja Rok, ki se zaveda, da so vzponi v Švici, predvsem Alpe v bližini Italije, precej zahtevnejši od slovenskih.

Neobremenjen
»Treningi so bili podobni tistim za Dos, nekoliko več pa sem se posvetil vožnji na klanec. Obiskal sem nekaj vzponov, ki štejejo za Pokal Slovenije in opravil nekaj daljših treningov, ki so vsebovali naše najdaljše klance, kot so Vršič, Mangart, Kum … Zaradi vročine in ostalih dejavnikov sem mogoče treniral nekoliko manj, kot sem si želel, vendar mislim, da vseeno dovolj, « je dejal Rok.

Kljub vsemu pa kolesar Pantala prav visokih pričakovanj pred začetkom dirke nima: »Na dirke se odpravljam neobremenjen. Sponzorjev ni ravno veliko, ti, ki pa me podpirajo, pa se prav tako ne obremenjujejo z rezultatom. Zadovoljen bom z uspešnim zaključkom dirke, saj bom sploh prvič nastopil na ekstremni dirki v tujini. «

Spomin na Jureta Robiča in njegov sestop s kolesa
Na startu bo okrog 80 kolesarjev, tudi že zmagovalec Raama Dani Wyss. »Višinski profil kaže, da dirka ne bo lahka in da se bom moral za visoko povprečno hitrost zelo potruditi. Dirko poznam samo iz nekaterih fotografij, ki so me popolnoma prevzele, pa tudi iz opisa na spletu, « je še povedal Rok.

Očitno je videl tudi znamenito fotografijo, na kateri Jure Robič hodi ob kolesu. Tako strm je bil eden izmed zadnjih, sicer krajših vzponov pred ciljem. »Ta slika mi je ostala v spominu in me je navdala z veliko spoštovanja. Toda, kolo smo opremili terenu primerno in mislim, da tekaških čevljev ne bo treba obuti, « se je še pošalil Rok. Računal bo lahko na štiričlansko spremljevalno ekipo. Dirka bo potekala med 15. in 18. avgustom. 

Značke: Cestno
Komentarji
_skot_ 16.08.2013 11:31

Sledenje jim očitno nekaj ne dela... Na zadnje je bil Mitja 3. in Tadej 4.

pelvis 17.08.2013 08:57
Mitja se kot kaže vozi na 4. mestu in je tik za tretjim (2 km ta hip).
Sledenje dela nekak...
Blatnik je menda že v cilju a na sledenju ne piše njegovega mesta. Če je prav kar lahko preštejem je končal na šestem mestu.... Baloh v šesterici je tudi menda na četrti poziciji.

Bravo fantje!
pelvis 17.08.2013 12:38
Mitja je že tretji!
pelvis 17.08.2013 15:06
Mitja je nekaj km pred ciljem Tourtura na sijajnem 2. mestu in se bori z Italianom. Trenutno ima cca 3 km prednosti. Mitja je znan po izjemnih finiših na DOSu (3x najhitrejši v zadnji etapi, letos pač ne, ker je proslavljal). Švicar Wyss ravnokar zmagal.

Čestitke Mitja ROK!!!
peciklist 17.08.2013 15:25

Bravo Mitja svaka čast! Drugo mesto mu ne uide!

pelvis 17.08.2013 17:33
Mitja Rok je drugi na dirki po Švici - Tourtur 2013!
Po Balohu in Robiču, ki sta jo, če se ne motim, osvojila vsak po enkrat, je to ponovitev druge najboljše slovenske uvrstitve (Marko Baloh je bil tudi že drugi).

Bravo Mitja!
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ