Zmagovalec "Gorenjske": "Poskušamo izpeljati dvojni program"

Zmagovalec "Gorenjske": "Poskušamo izpeljati dvojni program"
31.05.2021 AVTOR: DZ

Mirco Maestri. Že dobro pozna slovenske ceste. Po zmagi v Izoli je prišel do zmage še ne prvi dirki za VN Gorenjske: "Na tako nervozni dirki se lahko v begu bolje organiziraš."

Mirco Maestri, član moštva Bardiani CSF Faizane je po zmagi v Izoli spet zablestel na slovenskih cestah. Tokrat je dobil prvo dirko za VN Gorenjske. Tokrat je bil Bardiani edina ekipa s prokontinentalno licenco, tako da so imeli vse pod nadzorom. Po koncu dobrih 170 kilometrov dolge dirke pa je Italijan povedal naslednje.

O sodelovanju v pobegu dneva: "Ker sem bil edini kolesar iz prokontinentalne ekipe v begu, so bili name nekoliko bolj pozorni. Zato sem poskušal prihraniti nekaj moči, ohraniti mirno glavo in vse staviti na sprint. V zadnje krožišče sem načrtoval priti kot zadnji, da bi imel potem zalet za sprint. Uspelo mi je zmagati."

O dvojnem programu ekipe: "Letos nas je v ekipi 23. Poskušamo izpeljati dvojni program. Pri ekipi se zares trudijo, da bi vsi kolesarji dobili priložnost za dokazovanje. Tako poskušamo na dirkah osvojiti čim več točk in se pokazati."

O boju ubežnikov z glavnino: "Na tako nervozni dirki se lahko v begu bolje organiziraš, zato imaš več možnosti za uspeh. Ker je imela naša ekipa mene v ospredju, so tudi v ozadju dirkali drugače. V glavnini ni imel kdo nadzirati poteka. Zato nam je uspelu. Poleg tega smo z ubežniki vse do konca dobro sodelovali."

O tem, kdaj je spoznal, da bo ubežnikom uspelo: "Ko sem v zadnjem krogu slišal, da je tudi glavnina razpadla, mi pa smo prednost spet povečali na eno minuto, sem si rekel. Konec je. Odločeno je. Zdaj moramo samo ohraniti mirno kri in vse staviti na sprint."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ