Zmagovalec Toura jo je odnesel brez resnih poškodb

Zmagovalec Toura jo je odnesel brez resnih poškodb
19.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Geraint Thomas je po padcu v četrti etapi odstopil z dirke po Švici. "Najmočnejši udarec je prejela njegova glava," je pojasnil zdravnik Ineosa Derick Macleod.

"Geraint je grdo padel. Najbolj se je udaril v glavo. Že takoj je opravil preizkus, če bi utrpel pretres. Vendar pa bi bilo zaradi narave udarca nevarno, če bi nadaljeval z dirko. Odpeljali so ga v bolnišnico in na srečo so vsi testi negativni. Vrnil se je v hotel k ekipi," je dejal zdravnik moštva Ineos Derick Macleod.

Dodal je še, da je prepričan, da se bo Geraint lahko hitro vrnil na kolo, v naslednjih dneh pa naj bi budno spremljali. "Prepričani smo, da si bo že v nekaj dneh povsem opomogel. Če bo vse v redu, bo kmalu spet na kolesu," je še dodal Macleod. Thomas je padel okrog 30 kilometrov pred ciljem četrte etape dirke po Švici.

Thomas je rekel, da se padcu ni mogel izogniti, saj je pred njim padel Astanin kolesar Andrej Zeits: "Pristal sem na rami in obrazu. Kar precej je bilo tudi krvi. Pri udarcu v glavo moraš biti vedno pozoren. Čeprav sem želel nadaljevati z dirkanjem, so se zdravniki odločili prav, ko so me odstranili z dirke," je v uradni izjavi za javnost dejal Thomas.

Na prihajajočem Touru bo branil lansko zmago. Dirka se začne šestega julija, tako da bomo Thomasa skorajda zagotovo videli na startu: "To je moteče in predstavlja dodatno oviro pri pripravah na Tour. Ampak, do starta v Bruslju je še vedno veliko časa. Zbrali se bomo. Prepričan sem, da bo imel trener Tim Kerrison že pripravljen načrt, da bom 6. julija pripravljen."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ