Zmagovalec v Izoli: Malce nas je skrbelo

Zmagovalec v Izoli: Malce nas je skrbelo
22.03.2021 AVTOR: DZ

Mirco Maestri. Italijan je dobil dirko za VN Slovenske Istre. V Izoli je dobil sprint, v katerem so prevladovali Italijani.

S sprintom sem začel zelo zgodaj, vendar pa so noge zdržale vse do zadnjih metrov in uspelo mi je zmagati.
Mirco Maestri



Mirco Maestri je po 156 kilometrih dirkanja po razgibanih cestah v okolici Izole in predvsem v vetru dobil sprint. Tako se je lahko veselil zaslužene zmage. Predvsem pa je potrdil prevlado Italijanov v tem sprintu.

"To je bil zelo hiter sprint, saj je pihal veter v hrbet. S sprintom sem začel zelo zgodaj, vendar pa so noge zdržale vse do zadnjih metrov in uspelo mi je zmagati," je dejal Maestri takoj po podelitvi. Na odru sta mu družbo delala še Leonardo Marchiori in Daniel Smarzaro. Prva dva prihajata iz prokontinetalnih ekip - Bardiani CSF Faizane in Androni Giocattoli Sidermec.

"Ta zmaga je dobra za motivacijo. Pride po težki sezoni, saj sem si lani poškodoval ramo. Zato je ta zmaga zame pomembna," je še pojasnil Maestri. Veselje pa bi mu prav lahko pokvarili trije ubežniki. Med njimi je bil tudi David Per (Adria Mobil), sodeloval pa je tudi Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic). Prvi je na zaključnih treh krogih napadel Per.

Trije ubežniki pa so imeli že dobrih 20 sekund prednosti ob vstopu v zadnji krog. "Malce nas je skrbelo, saj v naši skupini ni bilo pravega sodelovanja. Vendar pa nam je uspelo. V zaključku nam je uspelo ujeti ubežnike," je svoj pogled pojasnil Maestri in dodal: "V zadnjih kilometrih sva se poskušala s kolegom preseliti do ubežnikov. Potem pa je takoj že prišla večja skupina. Ostal sem v ospredju, odlično odpeljal ovinek in potem začel z dolgim sprintom. Dobro se je izšlo."

Maestri je na vrhu tako nasledil Marka Kumpa, ki je bil tu najboljši leta 2019, zdaj pa je iz avtomobila vodil kolesarje Adrie Mobila. Tu so v preteklosti zmagali še Dušan Rajović, Filippo Fortin, Jure Golčer, Gregor Muhlberger in Christian Delle Stelle.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ