Zmagovalka amaterskega svetovnega prvenstva med profesionalke

Zmagovalka amaterskega svetovnega prvenstva med profesionalke
20.11.2018 AVTOR: DZ, vir: Lotto Soudal Ladies

“Pri teh letih je to neverjetna priložnost,” je dejala 37-letna Marie Dessart. Zdaj še amaterka, naslednje leto pa članica ženske ekipe Lotto Soudal.

Vsekakor zanimiva poteza vodilnih pri ženski ekipi Lotto Soudal. Odločili so se, da ponudijo profesionalno pogodbo letos še amaterski kolesarki Marie Dessart. Kar je še bolj zanimivo je to, da ne gre za mlado kolesarko, ampak za 37-letnico, ki je letos septembra v Vareseju, v kategoriji od 25 do 39 let postala svetovna prvakinja med amaterkami.

"Rada imam vzpone, zato tudi rada nastopam na Gran Fondih. Uživam v fizičnih naporih na dolgih klancih."
Marie Dessart


“Uresničene sanje. V zadnjih dveh ali treh letih sem na amaterskih dirkah dosegala dobre rezultate, vendar sem menila, da je zame že prepozno za prestop v člansko ekipo. Iznenada pa je to postalo resničnost.” Gre za nekdanjo triatlonko, ki se je v zadnjih petih letih povsem posvetila kolesarstvu. Zaveda se, da bo prestop velik izziv: “Nastopila sem na nekaterih Ironmanih, vedno pa sem bila dobra v kolesarstvu. V teku pa so me konkurentke ponavadi prehitele. Zato sem se odločila, da se bolj posvetim kolesarstvu. Rada imam vzpone, zato tudi rada nastopam na Gran Fondih. Uživam v fizičnih naporih na dolgih klancih. Tudi moje telo je primerno za hribolazce. Obenem lahko uživaš v prelepih panoramah.”

"To bo avantura, ki bo zahtevala povsem drugačen način življenja."
Marie Dessart


Obenem je Dessartova dodala, da je pri ekipi niso vzeli z namenom, da bi nastopala na ravninskih dirkah. Zahvalila se je še Ludivine Henrion za pomoč pri prestopu. “Nastopala bom na zahtevnih večetapnih dirkah. Zame bo to velika sprememba, saj bom postala del profesionalne ekipe, tako da me zanima, kako bo to okolje vplivalo name. Stopam v neznano. To bo velika avantura. Želim pa upravičiti zaupanje, ki so mi ga pokazali pri Lotto Soudalu. Upam, da bom skozi celotno sezono lahko napredovala. To bo avantura, ki bo zahtevala povsem drugačen način življenja, vendar pa želim do konca izkoristiti ponujene sanje.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ