Zmagovalka Gira končuje kariero

Zmagovalka Gira končuje kariero
21.09.2016 AVTOR: D. Z.
Tudi žensko kolesarstvo ima številne junakinje. Ena izmed teh je vsekakor Mara Abbott. Američanka pa zdaj končuje kariero.

30-letna Mara Abbott bi vsekakor še lahko vztrajala v kolesarstvu. Nenazadnje je to dokazala na olimpijskih igrah. To je tista kolesarka, ki je praktično do samega zaključka bežala in po padcu Annemiek Van Vleuten celo lahko upala na zlato medaljo. A Abbottovo je skupinica treh zasledovalk ujela tik pred sprintom in na koncu se je morala Abbottova zadovoljiti s četrtim mestom.

Zdaj se je izkazalo, da je bila to tudi njena zadnja dirka v karieri. Po desetih letih dirkanja ima očitno dovolj. Priznala je tudi, da je poskusila pozabiti predstavo in četrto mesto v Riu, vendar preprosto ne gre: “Ljudje vseskozi prihajajo k meni in se o tem pogovarjajo. Najraje kar odidem. Če ti je uspelo priti na olimpijske igre, potem se s tem ne moreš kar zadovoljiti. Vendar pa si ponosen, da si dal vse od sebe.

Abbottova se lahko pohvali s tem, da je dvakrat dobila najtežjo etapno dirko za ženske – italijanski Giro Rosa. Najboljša je bila leta 2010 in 2013. Dvakrat je postala tudi ameriška državna prvakinja. “Zaenkrat se mi še sanja ne, kaj bom počela zdaj. To je čista resnica, ” pa je še priznala Abbottova, ki je bila v zadnih dveh sezonah članica moštva Wiggle High5. Prej pa je vozila za ekipe, kot so Team Colombia, Diadora-Pasta Zara, Exergy-Twenty16 in UnitedHealthcare.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ