Zmagovalni niz Volleringove je prekinila kar klubska kolegica

Zmagovalni niz Volleringove je prekinila kar klubska kolegica
16.05.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Itzulia

Minuli konec tedna se je končala ženska dirka po Baskiji, kjer je dolgo kazalo na novo skupno zmago Demi Vollering, na koncu pa je zmagala nekdanja članica Ale BTC Ljubljana Marlen Reusser.

Dirka po Baskiji sodi med bolj prestižne etapne dirke na ženskem koledarju, zato se na štartu vedno zberejo vsa največja imena ženskega pelotona. Nič drugače ni bilo tokrat, takoj po spopadu na ženski Vuelti sta si Demi Vollering in Annemiek van Vleuten spet zrli iz oči v oči.

Zaradi kontroverznega napada van Vleutnove na Vuelti, ki ji je prinesel skupno zmago, je med obema Nizozemkama kar nekaj trenj in hude krvi, ki pa je prinesla še bolj zanimivo dirkanje. Minuli teden je bila prepričljivo boljša Volleringova, ki je dobila prvo in drugo etapo tridnevne dirke v Baskiji.

Pred zadnjo etapo še vse odprto, sledil je pričakovan napad

Pred razgibanim zadnjim dnem je imel Volleringova slabo minuto naskoka pred klubsko kolegico iz ekipe SD Worx Marlen Reusser, ki je dve sezoni nazaj dirkala tudi za zasedbo Gorazda Penka, tudi Kasia Niewiadoma, Olivia Baril in Van Vleutnova pa so zaostajale le dobro minuto.

Jasno je bilo, da nas čaka napadalno dirkanje in res je van Vleutnova na glavnem vzponu napadla na vso moč. Volleringova je bila pripravljena, brez težav ji je sledila, na spustu pa se jima je pridružila še Reusserjeva.

»Pred etapo smo si zamislili točno tak scenarij. Upala sem, da bom na vzponu ostala zraven in če bi prišla čez z vodilnimi, sem želela napasti, saj bi tako Demi ponudila najboljše izhodišče za zmago. Pogovarjali sva se tudi o tem, da se lahko razplete tako, da bom jaz na koncu skupna zmagovalka in Demi ni imela nič proti, res je odlično dekle,« je ekipno taktiko opisala Reusserjeva.

Na koncu 1-2 za SD Worx

Za superekipo ženskega pelotona se ne bi moglo razplesti bolje – Reusserjeva se je odpeljala, po zaslugi velike prednosti pa je osvojila tudi skupni seštevek. Volleringova je bila na koncu druga, Niewiadoma pa tretja.

Naslednja dirka ženske svetovne serije bo v Burgosu, začela se bo 18. maja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ