Zmaj za najboljšega v Ljubljani

Zmaj za najboljšega v Ljubljani
15.06.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka po Sloveniji. Če so se v prvi etapi kolesarji borili za ?medveda?, se bodo tokrat za pokal v obliki zmaja.

Drugo etapo na dirki po Sloveniji ste že lahko spoznali. Govorimo o preizkušnji s startom in ciljem v Ljubljani. Dolga pa bo 169,9 km.

Kljub dvema kategoriziranima vzponoma – Slivna in Bogenšperk – pa naj bi v središču Ljubljane videli sprint večje skupine kolesarjev. Zmagovalec prve etape Sam Bennett je v Kočevju prejel pokal v obliki medveda, ki je značilen za tisto okolje. V Ljubljani pa bo junak dneva prejel pokal v obliki zmaja. Podeljevalec je tudi znan. To bo župan Zoran Jankovič. Zmaj se kot motiv pojavlja tudi v grbu Mestne občine Ljubljana.

Poleg tega je ena izmed znamenitosti v Ljubljani tudi zmajski most. Zgrajen je bil med letoma 1900 in 1901. Govorimo o mostu čez reko Ljubljanico. “Takrat je bil to prvi object, zgrajen z železobetonsko konstrukcijo. Most in zmaje, ki ga krasijo je oblikoval arhitekt Jurij Zaninović. Ljubljanski zmaj, simbol slovenske prestolnice ter zaščitni znak jubilejnega mostu cesarja Franca Jožefa je brez dvoma najbolj znan in največkrat omenjan »prebivalec « mesta Ljubljana, ” so zapisali na uradni spletni strani dirke po Sloveniji.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ