Zmešnjava v sprintu v Argentini

Zmešnjava v sprintu v Argentini
24.01.2017 AVTOR: D. Z.
S prepričljivo zmago Fernanda Gavirije se je začela dirka po San Juanu v Argentini. V zaključku pa velika zmeda.

Uvodno etapo na dirki po San Juanu, na kateri sezono začenjajo tudi številni zvezdniki je dobil Fernando Gaviria.

Po 142 kilometrih dirkanja je bil sprinter Quick Step Floorsa prepričljivo najmočnejši. Drugi je bil Elia Viviani, tretji pa Nicolas Marini. Sledili so Malucelli, Nibali, Boonen, Brandle, Ramirez, Mollema, Sevilla … Zaključek pa je zaznamoval tudi kaos. Pred začetkom sprinta je bila prava pot slabo označena.

Težava je bila v tem, da so organizatorji traso nekoliko spremenili, ne da bi to spremembo vključili tudi v Road book (potno knjigo). Ekipe so sicer vedele za spremembo, a zmeda je nastala, ko so nekateri kolesarji vseeno zavili na napačno pot. Policist tudi ni bil dovolj jasen pri signaliziranju poti. Celo motorist s snemalcem je šel po napačni poti.

Tisti kolesarji, ki so zgrešili pravo pot, so morali na koncu celo plezati čez ograje, če so želeli prečkati ciljno črto. Sodniki pa so na koncu vsem priznali isti čas. "Bil sem na sedmi ali osmi poziciji. Vsi avtomobili so šli naravnost, sledili so cesti. Po kakšnih dvesto metrih smo drugi del glavnine videli na cesti zraven nas. Ni bilo ne ograj ne ničesar drugega, kar bi nas preusmerilo na levo, " je dejal član moštva Trek Segafredo Boy Van Poppel.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ