Znameniti Epic prihaja na sneg

Znameniti Epic prihaja na sneg
01.10.2014 AVTOR: D. Z.
Ena izmed najbolj popularnih etapnih dirk za gorske kolesarje Cape Epic bo dobila, sicer krajšo, a zato "zimsko" različico. Januarja v švicarskem Engelbergu.

Cape Epic. Najbrž ni kolesarskega navdušenca, ki te dirke ne bi poznal. Tam v zadnjih letih redno nastopa Peter Vesel, ki je nedavno predstavil tudi daljšo reportažo s te preizkušnje. Cape Epic poteka v hudi vročini, afriškem soncu … etapna dirka, ki jo lahko prevozijo le zares dobro pripravljeni kolesarji.

Organizatorji tega večdnevnega spektakla, namenjenega gorskim kolesarjem, so se odločili, da se poskušajo še bolj približati tudi Evropejcem, ki že tako množično nastopajo v Afriki. In tako bodo večdnevno dirko organizirali v švicarskem Engelbergu. Dirka se bo imenovala Snow Epic in se bo začela 14. januarja, končala pa 18. januarja. Samo tekmovanje pa bo potekalo tri dni.

Ne bo šlo za klasično etapno preizkušnjo, saj naj bi bile etape namenjene različnih disciplinam v gorskem kolesarstvu. Organizatorji so zapisali, da naj bi najboljši kolesarji na kolesih preživeli med dvema in tremi urami dnevno. Seveda tisti najboljši. Seveda pa je velika verjetnost, da bodo te preizkušnje speljane po snegu. Prijave so odprli 30. septembra.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ