Znana je trasa dirke po Flandriji, vrača se Muur van Geraardsbergen

Znana je trasa dirke po Flandriji, vrača se Muur van Geraardsbergen
30.11.2016 AVTOR: Matej Zalar
Organizatorji dirke po Flandriji so danes predstavili traso 101. izvedbe dirke, ki bo na sporedu 2. aprila 2017. Vrača se sloviti vzpon Muur van Geraardsbergen.

Na jubilejni 100. dirki po Flandriji je bil letos tudi Bicikel, a glavne atrakcije vendarle nismo videli. Organizatorji so namreč šele zdaj ugodili javnosti in navijačem ter vrnili znameniti zid Flandrije, imenovan Muur van Geraardsbergen, ki je v preteklosti velikokrat odločal o zmagovalcu dirke, zadnji del tik pred vrhom in znamenito kapelico pa je tako strm, da ga lahko prevozijo le resnično najboljši kolesarji. 

A Muur ne bo bistveno vplival na odločitev o zmagovalcu, organizatorji so namreč zadovoljni s ciljem dirke v mesto Oudenaarde, z njimi so podaljšali pogodbo vse do leta 2023. Tako bo tudi v naslednjih letih odločilna kombinacija vzponov Oude Kwaremont - Paterberg, ki je v samem zaključku na sporedu dvakrat, tu je tudi lani Peter Sagan obračunal s konkurenco in se odpeljal zmagi naproti. Dirka bo dva kilometra daljša kot lani, skupno bo kolesarje čakalo le nekaj metrov manj kot 260 kilometrov in 18 vzponov, ki so znamenitost Flandrije. Vsi niso tlakovani, najbolj znani pa za dodatno selekcijo poskrbijo tudi s spolzkimi kockami. 

Zaključek ostaja enak, spremenjen pa bo začetek. Karavana se bo na pot podala iz Antwerpna, ki slovi po diamantih, peljala mimo mesta Zogge, kjer se je rodil olimpijski prvak Greg Van Avermaet, nato pa se počasi začnejo tlakovani predeli. Število vzponov ostaja enako, spremenjena je le sestava. 

Molenberg, Valkenberg in Kaperij so odpadli iz načrtov organizatorjev, nadomestili jih bodo Ten Bosse, Muur in Pottelberg. Muur se na dirko vrača po petletni odsotnosti. Zadnjih 75 kilometrov je praktično identičnih kot lani, zato lahko pričakujemo podobno dirkanje kot v preteklih sezonah - nekaj dolgih napadov avtsajderjev, favoriti pa bodo eksplodirali šele ob zadnjem prečkanju Patterberga in Oude Kwaremonta, kjer se zbere največja množica navijačev. Lani jih je bilo ob flandrijskih cestah več kot milijon, De Ronde je namreč praznik, ki ga praznuje cela pokrajina. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ