Znani vsi člani slovenske reprezentance za SP v Richmondu

Znani vsi člani slovenske reprezentance za SP v Richmondu
16.09.2015 AVTOR: Matej Zalar
Na Kolesarski zvezi Slovenije so danes razkrili člane odprave za 82. svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, ki se začenja v soboto.
Selektor Gorazd Štangelj je imel v ognju več imen, dolgo časa je poizkušal za nastop motivirati Simona Špilaka, na koncu pa se je odločil za kombinacijo izkušenj in mladosti. Tako bodo Slovenijo v članski konkurenci v Virginiji zastopali Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice), Borut Božič (Astana), Kristjan Koren (Cannondale-Garmin), Marko Kump (Adria Mobil), Luka Mezgec (Giant Alpecin) in Luka Pibernik (Lampre-Merida). 

Rezerva omenjeni šesterici bo Jan Polanc, ki bo na svetovnem prvenstvu nastopil kot del ekipe Lampre-Merida v ekipnem kronometru.

Martin Hvastija je med mlajšimi člani izbral trojko Gašper Katrašnik (Sava Kranj), Rok Korošec (Radenska) in David Per (Adria Mobil). Prvi adut bo bržkone Katrašnik, ki se zelo dobro znajde v šprintih manjših skupin in bi mu morala proga v Richmondu zelo ustrezati.

Pri Mladincih bo selektor Andrej Cimprič lahko računal na Žigo Jermana in Tadeja Pogačarja (oba Radenska), Jaka Primožiča (Sava Kranj) in Gorazda Pera (Adria Mobil). Pri mladincih bo veliko odvisno od zahtevnosti in selektivnosti dirki, v šprintu bo imel največ možnosti Žiga Jerman, ki bi se ob ugodnem razpletu lahko prebil zelo visoko.

Ženske bosta v članski konkurenci zastopali kolesarki ekipe BTC City Ljubljana Polona Batagelj in Urša Pintar. Zanju to ne bo edini nastop na prvenstvu, saj je ljubljanska ekipa dobila dovolj dodatnih sredstev za nastop na ekipnem kronometru, kamor odhajajo z velikimi cilji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ