Znanih več informacij o zdravstvenem stanju Jakobsena

Znanih več informacij o zdravstvenem stanju Jakobsena
06.08.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Fabio Jakobsen je bil največja žrtev padca v prvi etapi dirke po Poljski. Kakšno je njegovo trenutno stanje? Zdaj je to sporočila ekipa.

Fabio Jakobsen je po trku z Dylanom Groenewegnom v samem sprintu prve etape dirke po Poljski odletel v ograjo. Praktično jo je prebil, reklamni pano pa je odneslo visoko v zrak. Padec pri izjemno veliki hitrosti je bil strašljiv in Jakobsen je obležal na tleh.

Uradna zdravnica dirke je sprva sporočila, da je jakobsen izgubil veliko krvi, in da je v življenjski nevarnosti. Sledile so različne informacije o njegovem stanju, zdaj pa so se oglasili tudi iz moštva Deceuninck Quick Step, za katere Jakobsen vozi. V izjavi za javnost so poudarili, da je trenutno stanje zelo resno, vendar:

"Je stabilen. Testiranja so pokazala, da možgani niso poškodovani, tudi hrbtenice si ni poškodoval. Zaradi hude nesreče in številnih poškodb pa ostaja v umetni komi. V naslednjih dneh ga bodo v bolnišnici Wojewodzki Szpital v Katowicah pozorno opazovali. Več informacij bomo sporočili v naslednjih urah. Medtem pa bi se vsem radi zahvalili za podporo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ