Župan Bernalu in izbrancem odobril izhod

Župan Bernalu in izbrancem odobril izhod
28.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Župan mesta Zipaquira se je odločil, da kljub karanteni, ki velja za Kolumbijo petim profesionalnim kolesarjem dovoli treninge na cesti.

Tudi v Kolumbiji zaradi koronavirusa veljajo posebne razmere. Ljudje so v karanteni, vlada pa se je odločila, da zdaj te ukrepe vendarle omili. Tako se zdaj ljudje lahko po eno uro na dan zadržujejo tudi izven svojih domov. V mestu Zipaquira pa je župan v sodelovanju z ministrom za šport petim kolesarjem dal zeleno luč. Trenirajo lahko tudi na cesti, a ob določenih omejitvah.

Zgolj tri ure na dan in v jutranjih urah. Torej, od petih do osmih zjutraj. Če trenirajo skupaj, potem morajo držati varnostno razdaljo petih metrov. Poleg zmagovalca dirke po Franciji Egana Bernala (Ineos) govorimo še o naslednjih štirih kolesarjih: Brandon Rivera (Ineos), Camilo Castiblanco (Illuminate), Diego Vasquez (Colnago CM) in Diyer Rincon (Focus Team VTT).

V drugačni situaciji so zaenkrat preostali kolumbijski kolesarji, kot na primer Nairo Quintana, Sergio Higuita, Rigoberto Uran, Miguel Angel Lopez, Esteban Chaves in drugi. Ti morajo spoštovati odredbe vlade in lahko trenirajo zgolj na trenažerjih. Kako je v Evropi? V Franciji, Italiji in Španiji še vedno velja popolna karantena. V Sloveniji kolesarji lahko trenirajo v okviru svojih občin.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ