Zvesti "Ptujčan" Matej Marin končuje kariero, ostaja v kolesarstvu

Zvesti "Ptujčan" Matej Marin končuje kariero, ostaja v kolesarstvu
16.01.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Marin je zaključil športno pot. Morda ne tako izpostavljen kolesar, vsekakor pa kolesar, ki je korektno oddelal vsako zadano nalogo.
Skoraj pred podpisom se je vse ustavilo
Član tiste vrhunske in uspešne kontinentalne ekipe Perutnine iz Ptuja, ki je na številnih mednarodnih dirkah blestela. In od razpada ekipe, torej od leta 2011 naprej, član avstrijskega moštva Felbermayr - Simplon. Matej Marin je bil v dolgi karieri zvest dvema ekipama in zvest pomočnik številnim kapetanom. Zdaj končuje kariero.

»Končujem zaradi spleta okoliščin. Je pa ta odločitev že nekaj časa tlela v meni. V Perutnini smo bili kot ena velika družina. Zato sem ekipo zamenjal šele po dokončnem razpadu leta 2011. V ekipi iz Welsa je bilo super, vendar so se proti koncu začele dogajati čudne stvari okrog podaljšanja pogodbe za sezono 2016. Skoraj pred podpisom so se zadeve čisto ustavile. Še danes nisem dobil pojasnila, zakaj ni prišlo do podaljšanja. Ampak, s tem se ne obremenjujem več, « je dejal Marin.

Na koncu poklical še v Adrio Mobil

Vseeno pa ni želel končati kariere: »Poklical sem Bogdana Fina iz Adrie Mobila, vendar je bila ekipa že polna. Prav Adria Mobil je bila edina ekipa, v katero bi šel. So super organizirani, fante in osebje poznam. Imajo takšno okolje in miselnost, kakršno mi ustreza. V iskanju nove ekipe sem vsaj spoznal, kdo je res tisti pravi prijatelj iz kolesarskega sveta, tako da, hvala vsem fantom, ki so mi pomagali. Vse stvari se zgodijo z razlogom. Vsaj do zdaj so se mi. «

Marin je ponavadi opravljal vlogo pomočnika in priznal je, da mu je še zdaj v čast, da je pomagal nekaterim kolesarjem, ki zdaj vozijo v ekipa World Toura. »Okoli sebe sem imel skoraj vedno posameznike, ki so izstopali in se mi ni bilo težko podrediti. Vleči na polno zanje. Konkurenca v ekipi je bila včasih takšna, da je bila kar huda borba že za to, da si prišel na spisek za dirko. « Še posebej ponosen je na zmago z Grego Gazvodo na dirki Qinghai Lake leta 2011, pa tudi na to, da je do zmage na dirki po Avstriji leta 2013 pomagal Zoidlu.

Pokal mu je predal Christian Prudhomme

Spomnil se je tudi na lansko tretje mesto Jureta Golčerja na dirki po Sloveniji. »Zanimivo je bilo tudi leta 2014 na GP Sarajevo. Takrat sem zmagal, pokal pa mi je podelil direktor Toura Christian Prudhomme. Ponavadi ga vidiš samo na televiziji, potem pa ti pride izročiti pokal. « Marin ostaja povezan s kolesarstvom. Postal je zastopnik za blagovno znamko Doltcini tako za Slovenijo kot Hrvaško. Obenem želi pomagati pri promociji prehranskih dodatkov Toplevel.

»Dolgo sem želel delati kot osebni trener. Svetovati ljudem o vsem, kar je povezano s kolesarstvom. Svetovati tekmovalcem, da se razvijejo naprej. Imam neprecenljive izkušnje in jih želim deliti naprej. Vem točno, kaj je meni na mojem začetku kolesarske poti manjkalo in želim kolesarjem in tudi kolesarkam pomagati. Želim ponuditi kvalitetno svetovanje, kvalitetna oblačila in kvalitetne prehranske dodatke. Kot vedno želim delati kvalitetno in okoli sebe sem si izbral prijetne ljudi, s katerimi sodelujem. «

Posebna zahvala Glavniku

Marin se je zahvalil številnim navijačem, ki so ga podpirali, pa tudi ženi za potrpežljivost. Posebno zahvalo pa je namenil glavnemu možu kolesarskega kluba Perutnina Ptuj Reneju Glavniku: »Z njim sem preživel res veliko časa. V nižjih kategorijah je z nami delal s trdo roko. Pod njegovo taktirko smo tudi vsi postali dobri ljudje. Znal nas je usmerjati in držati na pravi poti do uspeha, na tekmovalnem področju in osebno. Gospod Glavnik je strog in pravičen. Rene hvala vam za vse! «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ