Zveza razglasila: Kolesarja leta sta oba

Zveza razglasila: Kolesarja leta sta oba
14.12.2020 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar in Primož Rogliča. Kolesarska zveza Slovenije je razglasila najbojše v sezoni 2020 in naziv najboljšega kolesarja sta si šampiona razdelila.

Za slovensko cestno kolesarstvo je neverjetna, sanjska sezona in pri Kolesarski zvezi Slovenije so vsekakor imeli nadvse težko nalogo. Določiti kolesarja leta za leto 2020. Odločili so se, da tokrat za najboljšega razglasijo kar oba.

Tadej Pogačar je odlično začel sezono, kronal pa jo je z izjemno zmago na dirki po Franciji, ko je v predzadnji etapi pripravil preobrat, kot smo mu bili na Touru malokdaj priča. Za konec je bil še tretji na dirki Liege-Bastogne-Liege.

Primož Roglič je po zmagi na dirki po Ainu in hudemu padcu na dirki Criterium du Dauphine - na dirki je bil na poti proti končni zmagi - vendarle nastopil na dirki po Franciji. Potem, ko je nosil rumeno majico, se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Pošteno je čestital Tadeju Pogačarju.

Sezono pa je nadaljeval. Osvojil je šesto mesto na svetovnem prvenstvu, kot prvi Slovenec pa je dobil eno izmed petih največjih enodnevnih dirk - dirko Liege-Bastogne-Liege. Sledil je nastop na dirki po Španiji in po hudih naporih je tam slavil končno zmago, tako da je uspel ponoviti lansko zmago.

Za posebne dosežke sta nagradi prejela tudi Luka Mezgec in Jan Tratnik, ki je dobil etapo na dirki po Italiji. Najboljša cestna kolesarka je postala Eugenija Bujak, najboljša gorska kolesarja pa sta Monika Hrastnik in Jure Žabjek. Za najboljša amaterska kolesarja so razglasili Mateja Mercino in Andreja Žavbija, najboljša amaterska kolesarka je Laura Šimenc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ