Zvezdi Večera zvezd: Monika Hrastnik in Primož Roglič

Zvezdi Večera zvezd: Monika Hrastnik in Primož Roglič
10.11.2016 AVTOR: D. Z.
Kolesarska zveza Slovenije je razglasila najboljše kolesarje in kolesarke v sezoni 2016. Glavni nagradi pa Hrastnikovi in Rogliču.

Kot smo že vajeni. Kolesarska zveza Slovenije je prireditev izpeljala na Ljubljanskem gradu. Na prireditvi so se posebej čustveno spomnili tragično preminule gorske kolesarke Zarje Černilogar. Na koncu pa sta na vrsto prišla glavna junaka sezone 2016.

Primoža Rogliča so razglasili za najboljšega kolesarja, 22-letno Moniko Hrastnik pa za najboljšo kolesarko v pretekli sezoni. Roglič je obenem prejel tudi zlato kolo, ki ga ni mogel prevzeti na zaključni dirki v sezoni v Podsmreki. Med amaterskimi kolesarji sta nagradi prejela Andrej Žavbi in Primož Jeralič. Primož Jeralič je bil najboljši parakolesar v sezoni 2016. Med drugim je bil dvakrat deseti na paraolimpijskih igrah v Riu. Potem so tu nagrade za posebne dosežke.

Med cestnimi kolesarji so jih prejeli Luka Pibernik (dobil etapi na dirki Eneco Tour) ter mladinca Jaka Primožič in Tadej Pogačar. Med gorskimi pa svetovni prvak v 4-krosu Mitja Egaver. Priznanje za dosežek in spodbudo za nadaljnje delo je prejel komaj osemletni Miha Čeh, ki se lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka v BMX. Najboljše ekipe so Adria Mobil, BTC City Ljubljana in KK Črn Trn. In potem je tu še prej omenjena Zarja Černilogar. Njeni družini so podelili priznanje. Gre za posebno posmrtno priznanje za dosežke in doprinos k gorskemu kolesarstvu. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ