Zvezdnici v novih ekipah

Zvezdnici v novih ekipah
04.01.2021 AVTOR: DZ

Žensko kolesarstvo se postopoma, a vztrajno vzpenja. Prišlo je tudi do nekaterih odmevnih prestopov. Marianne Vos in Annemiek Van Vleuten sta zamenjali ekipi.



Movistar: Annemiek Van Vleuten
Za Slovenki Uršo Pintar in Eugenijo Bujak že vemo, da bosta sezono nadaljevali v moštvu Ale BTC Ljubljana. Urška Žigart pa je zamenjala športno okolje. Zdaj je članica avstralskega moštva BikeExchange.

Prav iz te ekipe je odšla glavna zvezdnica Annemiek Van Vleuten, ki je na vzponih v zadnjih letih skorajda nepremagljiva. Letos je kljub poškodbi in odstopu na ženskem Giru zabeležila kar sedem zmag, od tega je dobil prvih pet dirk, na katerih je nastopila.



Pri 38 letih in po petih sezonah v avstralski ekipi pa je očitno čas za spremembo. Odšla je v španski Movistar in zdaj je pokazala dres, ki ga poznamo že pri moškem delu te ekipe, edine španske z licenco World Team. Podpisala je dveletno pogodbo, vse do konca sezono 2022. Van Vleutnova bo v tej sezoni nosila dres evropske prvakinje, medtem ko ji je naslov svetovne prevzela Anna Van der Breggen.

Pri Movistarju bo 14 kolesark: Poleg Van Vleutnove še Leah Thomas, Katrine Aalerud, Aude Biannic, Jelena Erić, Alicia González, Barbara Guarischi, Sheyla Gutiérrez, Sara Martín, Emma Norsgaard, Lourdes Oyarbide, Paula Patiño, Gloria Rodríguez in Alba Teruel.


Jumbo Visma: Marianne Vos
Tista, ki je za mnoge orala ledino v ženskem profesionalnem kolesarstvu in je še vedno aktivna tudi na ciklokrosih pa je brez dvoma Marianne Vos. V najboljši letih je bila skorajda nepremagljiva.

Predtem je 15 let vztrajala eni ekipi, ki je sicer spreminjala imena in sponzorje, a struktura ekipe je ostajala ista. Zdaj pa se je odločila za spremembo. Jumbo Visma je poleg WorldTeam ekipe in moške razvojne ekipe ustanovila še žensko.

In že na začetku so si Nizozemci zagotovoili odmevnejše ime, pa čeprav ekipi ni uspelo pridobiti WorldTeam licence in tako spada v kontinentalno konkurenco. Vseeno se jim je Marianne Vos, ki je tako glavna zvezdnica.

Zdaj se je že predstavila v novem dresu, saj je nastopila na ciklokrosu za svetovni pokal v Hulstu. Zasedla je 11. mesto. V ekipi Jumbo Visma bo 12 kolesark. Marianne Vos ter Jip van den Bos, Riejanne Markus, Anouska Koster, Nancy van der Burg, Romy Kasper, Aafke Soet, Teuntje Beekhuis, Julie van de Velde, Pernille Mathiesen, Karlijn Swinkels in Anna Henderson.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ