Zvezdnik bogatim ekipam: Pogodbo imam do 2023

Zvezdnik bogatim ekipam: Pogodbo imam do 2023
19.04.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mathieu Van der Poel. Skorajda nepremagljiv v ciklokrosu in izjemen na cesti. Velike ekipe ga hočejo, on ostaja v ekipi Corendon Circus.

Mathieu Van der Poel je vsekakor kolesar, ki bi ga želela največja moštva. A Nizozemec je odločen, da bo ostal v sicer manjši prokontinentalni ekipi Corendon Circus.

"Res je stik navezalo kar nekaj ekip. Nekaj velikih, a imen ne bom omenjal. Tudi Patrick Lefevre pozna mojega očeta, tako da je jasno, da je prišlo do pogovorov. Ampak, vsem ekipam sem dal jasno vedeti, da bodo morale zaenkrat počakati. Do leta 2023 imam še vedno pogodbo," je dejal 24-letni Van der Poel.

Izjemno moč je pokazal na dirki po Flandriji, ko se je po padcu uspel vrniti med najboljše in končati na četrtem mestu. Zdaj je dobil Barbantsko puščico. Na klasiki Pariz-Roubaix pa ni mogel nastopiti, saj njegova ekipa ni dobila povabila.

"Upal sem, da bom blizu na klasikah, vendar pa je vse skupaj nad pričakovanji. Najbolj sem bil presenečen nad predstavo na dirki po Flandriji. Da sem se lahko po padcu vrnil in tako odpeljal vzpona na Paterberg in Kwaremont. Tudi zato, ker je tista dirka zelo dolga. Krajših dirk se ne bojim, tako dolgih pa še nisem odpeljal. Užival sem."

Za njim je že naporna ciklokros sezona, v kateri je osvojil vse, kar je lahko. Zdaj bo prvi del sezone v cestnem kolesarstvu zaključil na dirki Amstel Gold Race. Glede na predstave v zadnjem obdboju spada v ožji krog favoritov:

"Favorit? Lahko bi se strinjal, a ne največji favorit. Tam bodo kolesarji, ki so na takih dirkah pokazali veliko več. Alaphilippe je naredil vtis name. Mislim, da je trenutno najboljši kolesar. Lepo je, če lahko enakovredno dirkaš proti njemu. Van Avermaet je tudi dober na takih dirkah. Gilbert je navdušil na dirki Pariz-Roubaix. Če dodamo še Astano in Movistar, potem je jasno, da je kandidatov veliko."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ