Zvezdnika odhajata ... se pripravlja Saganov prihod?

Zvezdnika odhajata ... se pripravlja Saganov prihod?
09.05.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Sicer je sezona že dolga, a vendar se pojavljajo številne govorice o nekaterih prestopih. Očitno so zelo aktivni prav pri po številu zmag najuspešnejši ekipi.

Deceuninck Quick Step nas vsako leto razvaja z načinom dirkanja in številom doseženih zmag. Glavni mož Patrick Lefevre očitno zna najti kolesarje in jih tako ali drugače prepričati, da podpišejo z njim pogodbo. Potem pa se ti kolesarji v ekipi odlično znajdejo in zmagujejo.

Lahko bi naštevali v nedogled. Pred dnevi so se pojavile govorice, da naj bi se o prestopu v ekipo pogovarjal Peter Sagan, kateremu se pogodba pri Bori hansgrohe po koncu sezone izteče. Več informacij glede tega še ni na voljo. Zato pa so se pri stickybottle razpisali o tem, da naj bi ekipo zapustila kar dva zvezdnika.

Sprinter Sam Bennett in 22-letni mladenič, ki se razvija v odličnega kolesarja za etapne preizkušnje in trenutno nastopa na dirki po Italiji. Lani je na Giru kar 15 dni kolesaril v rožnati majici. Najprej o Bennettu. Ta naj bi se celo vrnil v Boro hansgrohe, v kateri je bil pred prestopom v Deceuninck Quick Step.

Od tam je odšel, ker pri ekipi že računali na Sagana in Pascala Ackermanna. Kaj pa Almeida? Lefevre je zanikal, da bi raje dal prednost Belgijcu kot Portugalcu. Ni pa zadovoljen s tem, kako je Almeidin manager pristopil k pogovorom o morebitnemu podaljšanju pogodbe.

"Nihče mi sicer ne verjame, ampak resnično mi je vseeno ali Giro dobim z Belgijcem ali Portugalcem. Vsak, ki me pozna ve, da je zame pomembna ekipa in dres, ki ga nekdo nosi, ne pa zastava ali država iz katere prihaja. Tudi glede pogodbe so stvari povsem različne. Remco je pogodbo podaljšal za pet let, Joao pa bo ekipo zapustil prihodnje leto. Njegov manager pri pogovorih ni bil ravno spoštljiv."

To so bile besede Patricka Lefevreja. Na Giru namreč stavi na dva konja. Joao Almeida in Remco Evenepoel se želita boriti za visoka mesta v skupnem seštevku. Sicer pa je Lefevreju v zadnjem obdobju uspelo podpisati pogodbe dolgoročne pogodbe z Evenepoelom, Julianom Alaphilippom in Kasperjem Asgreenom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ