Zvezdniki izbirajo različne poti do Tokia

Zvezdniki izbirajo različne poti do Tokia
23.11.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mnogi kolesarji bodo naslednje leto veliko stavili na olimpijske igre v Tokiu. Poti do tja pa so različne.

Froome in Valverde na Tour in potem OI
Chris Froome je kljub temu, da še vedno okreva po hudi poškodbi že poudaril, da želi naslednje leto nastopiti na dirki po Franciji in potem na olimpijskih igrah. Seveda je jasno, da se bo že na Touru boril na vso moč, cestna dirka pa je le šest dni po prihodu na cilj v Pariz. Mnogi dvomijo, da se lahko združi oboje. Torej, da se lahko na polno dirka na Touru in potem doseže vidnejši rezultat še v Tokiu.

Kakšen program imajo nekateri drugi kolesarji, ki so se sicer za najvišja mesta sposobni boriti tudi na tritedenskih dirkah? Alejandro Valverde naj bi, tako poroča Marca, najprej nastopil na dirki po Franciji, potem pa odšel v Tokio. Vodja ekipa Movistar Eusebio Unzue sicer pravi, da Tour ne predstavlja najboljše priprave: "Saj bodo kolesarji Tour končali v nedeljo ob devetih zvečer, kar bo v Tokiu že ponedeljek. Ko bodo v torek prišli v Tokiu, ne bodo imeli več veliko časa za privajanje na časovno razliko ali na temperature. Ampak, za Alejandra menim, da mu to ne bi smelo predstavljati večjih težav."

Po zanj najboljši sezoni do zdaj se je tudi Jakob Fuglsang odločil, da bo cestna dirka na olimpijskih igrah eden izmed pomembnejših ciljev. Njegova pot do tja pa bo nekoliko drugačna. Tokrat se bo posvetil pripravi na dirko po Italiji, potem pa bo morda izbral še nastop na Touru, vendar bo tam pomočnik Miguelu Angelu Lopezu.

"Kot trenutno kaže, bom šel na Tour v vlogi pomočnika, vendar pa to še ni stoodstotno. Gledam bolj z vidika, da mi trasa Gira bolj ustreza, trasa Toura pa bolj ustreza Lopezu. Voziti na skupni seštevek na Touru in biti potem dovolj svež še za olimpijske igre pa bo zelo težko," je pojasnil Fuglsang. Danec je na OI v Riu osvojil srebrno medaljo. V zaključku ga je ugnal samo Greg Van Avermaet. Takrat je predtem odpeljal Tour, vendar pa kot pomočnik Fabia Aruja.

"Takrat se je zelo dobro izšlo, zato gre za nekakšen poskus ponovitve," je še dejal Fuglsang. Kaj pa Vincenzo Nibali? V pripravah na Rio de Janeiro je najprej dobil dirko po Italiji. Potem je odšel na Tour de France, ki pa ga je odpeljal z mislijo na olimpijske igre in še zdaleč ni bil v igri za visoka mesta v skupnem seštevku. Je bil pa vse do padca na zadnjem spustu odlično pripravljen na cestni dirki v Riu.

Padec mu je preprečil boj za eno izmed medalj. Italijan, ki bo od januarja naprej član Trek Segafreda bo tudi pred naslednjimi igrami najprej nastopil na dirki po Italiji. “Vincenzov glavni cilj bo dirka po Italiji, potem pa olimpijske igre v Tokiu in svetovno prvenstvo v Švici,” je dejal vodja ekipe Trek Segafedo Luca Guercilena. Zelo različne poti torej vodijo do istega cilja. Kdo bo pri tem uspešen, in kdo bo zmagal na sicer težki progi v Tokiu?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ