Zvezdniki nemočni proti domačinom, Španec zmagal v Avstraliji (video)

Zvezdniki nemočni proti domačinom, Španec zmagal v Avstraliji (video)
21.01.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po San Luisu je prvo gorsko etapo dobil Daniel Diaz. Jani Brajkovič 14. V Avstraliji je sprint dobil Lobato.

ARGENTINA
Na dirki po San Luisu v Argentini je bila na sporedu druga etapa. Ne preveč zahtevna, vendar pa so se morali kolesarji prav za konec povzpeti na Mirador, ki leži na 1270 metrih nadmorske višine. Tam so se udarili trenutno najbolje pripravljeni. Domačin Daniel Diaz se je veselil zaslužene zmage.

Po več kot štirih urah in pol dirkanja je za šest sekund ugnal Kolumbijca Rodolfa Andresa Torresa in za 24 Brazilca Klebra Ramosa. Najboljši Evropejec je bil Daniel Moreno, ki je na cilj prišel v skupinici štirih kolesarjev, ki je izgubil 27 sekund. V tej skupini je prišel tudi Nairo Quintana. Lanski zmagovalec te dirke je bil sedmi.

»Vzpenjali smo se zares hitro. Upal sem, da bo moj mlajši brat lahko sledil najboljšim. Rekel sem mu naj pazi na Diaza. Prišlo pa je do napadov. Dayer je zaostal, sam pa sem se vzpenjal v svojem ritmu. Diaz je dokazal, da je v tem trenutku močnejši od vseh nas. Sam sem šele na petdesetih odstotkih prave forme. Imam še ogromno časa, da se izboljšam. Glavni cilji so še daleč, « je dejal Nairo Quintana, lanski zmagovalec Gira. Jani Brajkovič je z 59 sekundami zaostanka zasedel 14. mesto. Luka Pibernik je bil 99.

AVSTRALIJA
Na dirki Tour Down Under v Avstraliji je bila na sporedu druga etapa od Unleyja do Stirlinga. Dolga je bila 150 kilometrov, takoj po startu pa je prišlo do številnih napadov. Po 20 kilometrih dirkanja je uspelo pobegniti trem kolesarjem. Nekdanji zmagovalec dirke Cameron Meyer je bil med njimi. Potem pa še Flakemore in De Gendt, ki dobil edini gorski cilj. Ubežniki so si privozili že več kot tri minute in pol prednosti.

Ko je glavnina prikolesarila na zaključne kroge, je razliko do ubežnikov hitro zmanjšala na minuto in pol. Stef Clement je narekoval oster ritem in poskrbel, da so imeli ubežniki 28 km pred ciljem samo še dobrih 50 sekund prednosti. Glavnina jih je ujela dobrih 20 kilometrov pred ciljem. Veliko dela so na čelu opravili člani Skya. V zaključku so nadzor poskušali prevzeti člani Cannondale Garmina.

Prvi je sprint začel Haas, sledila pa sta Impey in Meersman. A pravi trenutek je izbral Juan Jose Lobato. Kolesar Movistarja je tako prišel do zaslužene zmage. Daryl Impey je bil drugi, Izagirre pa tretji. Vodstvo v skupnem seštevku je obdržal Bobridge, ki je tokrat črto prečkal na 20 mestu, a v času zmagovalca. »Zadovoljen sem, da sem sezono začel na tak način. Hvaležen sem ekipi. Po dveh letih dobrih rezultatov si bolješga začetka sezone ne bi mogel želeti, « je dejal Lobato.

POVZETEK DRUGE ETAPE DIRKE TOUR DOWN UNDER
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ