Zvezdniki združeni za Chrisa Frooma

Zvezdniki združeni za Chrisa Frooma
22.06.2016 AVTOR: D. Z.
Sky je razkril ekipo za Tour. Frooma bodo podpirali številni vrhunski hribolazci.

Team Sky for the Tour de France: Chris Froome, Sergio Henao, Vasilij Kirijenka, Mikel Landa, Mikel Nieve, Wout Poels, Luke Rowe, Ian Stannard in Geraint Thomas.

Brez Kwiatkowskega
Tudi Sky je razkril ekipo, ki bo na dirki po Franciji podpirala Chrisa Frooma. Ta bo lovil že tretjo zmago na tej tritedenski preizkušnji.Vsekakor se je kar težko pričakovalo deveterico izbrancev v moštvu Sky, ki bodo nastopili na dirki po Franciji.

Sky je vsekakor zveznikov polna ekipa, zato je bilo že takoj jasno, da bodo nekateri morali ostati doma, pa čeprav bi jim praktično vse druge ekipe najbrž z veseljem ponudile nastop na Touru. Ekipa je zdaj jasna. Izstopa to, da med deveterico ni nekdanjega svetovnega prvaka in letošnje okrepitve Michala Kwiatkowskega. Za Poljakom je slabša sezona, pa tudi na dirki Criterium du Dauphine je zbolel.

Froome z odlično popotnico
Ni niti domačina za to ekipo Peta Kennaugha, ki si je pred časom poškodoval ključunico. Manjka tudi Leopold Konig, ki letos ni v pravi formi. Ekipa pa bo vseeno izjemno močna. Prvi je vsekakor Chris Froome. Britanec bo branil lansko zmago in napadal že tretjo zmago na Touru. Glede na to, da je dobil dirko Criterium du Dauphine, je jasno, da je odlično pripravljen.

Ravno danes pa je objavil fotografijo, kako trenira na Mont Ventouxu, vzponu, ki so ga organizatorji uvrstili v traso letošnje dirke. Že ob prvi zmagi v skupnem seštevku je prav Froome na Ventouxu slabil etapni uspeh. In, kdo bo Frooma podpiral? Letošnja ekipa je sestavljena predvsem iz hribolazcev. Sergio Henao Mikel Landa, Mikel Nieve in Wout Poels so tisti, ki bi morali s Froomom na vzponih ostati čim dlje.

Thomas tudi zase?
Luke Rowe in Ian Stannard bosta za Frooma zadolžena na ravninah. Vasilij Kirijenka je tisti, na katerega se lahko vedno zanese, je pa tudi svetovni prvak v vožnji na čas. In potem je tu še Geraint Thomas. Britanec naj bi bil zadnji Froomov pomočnik, ki pa bo dirkal tudi na svoj rezultat in visoko uvrstitev v skupnem seštevku. »Prepričan sem, da bodo naredili vse, da dobijo dirko, « je dejal glavni mož ekipe Dave Brailsford.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ