Zvezdniški oder v Kolumbijij

Zvezdniški oder v Kolumbijij
31.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Podobno kot v Avstraliji, je tudi v Kolumbiji državno prvenstvo na začetku sezone. Oder pa zvezdniški. Daniel Martinez v vožnji na čas pred Quintano in Bernalom.

V mestu Pesca v Kolumbiji so izpeljali državno prvenstvo v vožnji na čas. Člani so morali premagati 41,4 km dolgo preizkušnjo. Najboljši čas 48:02 je postavil Daniel Martinez, sicer 23-letni član moštva EF Pro Cycling. Martinez je s tem ponovil lanski uspeh.

To je bil oder, ki so ga kljub posebni disciplini zasedli mojstri za vzpone Drugi je namreč bil Nairo Quintana. Po novem član Arkeje Samsica je zaostal za 29 sekund. Tretji je bil aktualni zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal. Ponovil je lanski dosežek. Zaostal je za 32 sekund, prek moštva Ineos pa je povedal:

"Mislim, da sem z dosežkom lahko zadovoljen. Zame je to prva dirka v sezoni, in če pogledam številke, sem kronometer dobro odpeljal. Zadovoljen sem lahko, saj je moj prvi cilj Tour de France. Na državnem prvenstvu ne morem biti v vrhunski formi, je pa to dober preizkus pred naslednjimi dirkami."

V Kolumbiji bodo izpeljali še cestno državno prvenstvo, ki bo dolgo 217 kilometrov. Potem pa bodo mnogi Kolumbijci ostali doma, saj jih od 11. do 16. februarja čaka še etapna dirka prve kategorije.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ