Zvezdniški San Juan brez Slovencev in z "mladincem"

Zvezdniški San Juan brez Slovencev in z "mladincem"
25.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pred vrati je etapna dirka Vuelta a San Juan Internacional. Na startu pa bo ogromno zvezdnikov.

Pred vrati je dirka po San Juanu, ki spada med dirke prve kategorije. Letos bodo morali kolesarji premagati sedem etap, vmes bo celo dan premora, česar na krajših etapnih dirkah nismo vajeni. Prvi dve etapi bosta razgibani, a vendar lahko pričakujemo sprint večje skupine kolesarjev. Sledil bo 12 km dolg kronometer, potem pa prva gorska etapa. Po dnevu premora pa še ena gorska etapa. Končala se bo na vzponu Alto Colorado.

Sledila bo razgibana etapa in 3. februarja še zadnja, sedma etapa v San Juanu. Lani je dirko dobil Oscar Sevilla, potem ko so Gonzalu Najaru zmago naknadno odvzeli. Na startu bodo številni zvezdniki. Omenimo najprej sprinterje: Mark Cavendish, Fernando Gaviria, Peter Sagan, Sam Bennett, Jose Alvaro Hodeg … Potem so tu Nairo Quintana, pa Richard Carapaz, Tiesj Benoot in lanski junak v dresu moštva Deceuninck Quick Step Julian Alaphilippe. Prav belgijska ekipa je na start pripeljala zanimive kolesarje.

Poleg že omenjenih dveh (Hodeg in Alaphilippe) izpostavimo še Petra Vakoča. Potem, ko je lani doživel hudo nesrečo in izgubil celotno sezono se zdaj vrača v kolesarsko karavano. Tu je še Remco Evenepoel. Lani je bil še mladinec in v tej kategoriji dobil praktično vse najpomembnejše dirke. Postal je evropski in svetovni prvak tako v cestni preizkušnji kot v kronometru. Čeprav bi zdaj lahko prvo leto nastopal med mlajšimi člani, je glavni menedžer belgijskega World Tour moštva Patrick Lefevre pohitel in z Evenepoelom podpisal profesionalno pogodbo. Debitiral bo že v San Juanu.

San Juan, etape
27. januar, 1. etapa: San Juan – Pocito, 159 km
28. januar, 2. etapa: Chimbas – Peri Lago Punta Negra, 160 km
29. januar, 3. etapa: Pocito – Pocito, 12 km (posamični kronometer)
30. januar, 4. etapa: San Jose de Jachal, Valle Fertil – Villa San Agustin, 186 km (gorska etapa)
31. januar: prost dan
1. februar, 5. etapa: San Martin – Alto Colorado, 170 km (gorska etapa)
2. februar, 6. etapa: El Villicum – El Villicum, 154 km
3. februar, 7. etapa: San Juan – San Juan, 141 km

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ